Premie De Friesland zorgverzekering 2015 stijgt

Premie De Friesland zorgverzekering 2015De Friesland zorgverzekering heeft de premie van de zorgverzekering 2015 bekend gemakt. De premie voor 2015 is door de verzekeraar vastgesteld op € 101,95 per maand. Deze premie ligt € 4,- hogere dan die premie van de zorgverzekering in 2014. Ook bij de aanvullende verzekering en tandartsverzekering zien we een stijging van de premies. De Friesland voert bij de aanvullende zorgverzekeringen een verhoging door van gemiddeld € 0,30 per maand. Het gaat hier ook om een lichte stijging. De premie van de tandartsverzekeringen worden door de verzekeraar hooguit met één euro verhoogd.

Reserves beperken stijging premie De Friesland zorgverzekering 2015

De Friesland geeft aan dat het de stijging van de premies voor de nieuwe zorgverzekering heeft kunnen beperken. Daarvoor zet het net zo als voorgaand jaar de reserves voor in. Dit jaar zal de verzekeraar € 36 miljoen van haar reserves inzetten om de premie laag te houden. Toch is de organisatie genoodzaakt om een premieverhoging door te voeren. De belangrijkste oorzaak voor deze stijging is volgens De Friesland de overheveling van langdurige zorg uit de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) naar de zorgverzekeringswet. Vanaf 1 januari 2015 zijn zorgverzekeraars verantwoordelijk voor de verpleging en verzorging thuis en een deel van de langdurige geestelijke gezondheidszorg.

De Friesland heeft ervoor gekozen om de reserves te gebruiken om de premies stabiel te houden. De verzekeraar geeft aan met deze premie en de uitstekende service een goede prijs-kwaliteitsverhouding te bieden met de zorgverzekering.

Kies voor lagere premie De Friesland zorgverzekering 2015

Bij De Friesland zorgverzekeraar kun je kiezen uit twee verschillende basisverzekeringen. Naast de meest gekozen Alles Verzorgd Polis kun je ook kiezen voor een Vrije Keus Polis. Bij deze Vrije Keuze Polis gaat het om een restitutiepoli smet gecontracteerde zorg. De premie voor deze zorgverzekering is vastgesteld op € 106,50 per maand. Iets hoger maar wel meer keuze.

Het is ook mogelijk om voor een lagere premie te kiezen bij de basisverzekering. Dan moet je voor een extra vrijwillig eigen Risico kiezen. Als je bijvoorbeeld voor het maximale vrijwillige Eigen Risico kiest van 500 euro, kun je € 22 per maand op de premie besparen.

Premies Aanvullende verzekeringen De Friesland

Bij De Friesland zorgverzekeraar kun je uit veel verschillende aanvullende verzekeringen kiezen:

  • AV Budget, vanaf € 6,50 per maand
  • AV Standaard, vanaf € 13,50 per maand
  • AV Extra, vanaf € 19,25 per maand
  • AV Optimaal, vanaf € 6,50 per maand

Zie de site van de verzekeraar voor een volledig overzicht van de verschillende dekkingen bij deze aanvullende verzekeringen. De Friesland geeft aan dat de AV extra verzekering de meest gekozen aanvullende dekking is.

Ook bij de tandartsverzekeringen kun je bij De Friesland kiezen. Daar heb je de volgende opties:

  • AV Tand Standaard, vanaf € 10,95 per maand
  • AV Tand Extra, vanaf € 18,50 per maand
  • AV Tand Optimaal, vanaf € 28,50 per maand

Zie de site van De Friesland voor meer informatie over deze tandartsverzekeringen.