Premie DSW Zorgverzekering ongewijzigd in 2013

DSW ZorgverzekeringVandaag maakte zorgverzekeraar DSW de premies voor de zorgverzekeringen van 2013 bekend. Daarmee was het weer de eerste zorgverzekeraar die duidelijkheid geeft over de premie en de polisvoorwaarden. Ook de vorige jaren was DSW de eerste zorgverzekeraar. Wat op valt is dat de verzekeraar ervoor kiest om de hoogte van de premie ongewijzigd te laten. De maandelijkse premie blijft 102,50 euro. Voor het eerst sinds 2009 hoeft de premie van de DSW Zorgverzekering niet te stijgen. Natuurlijk is wel het wettelijk Eigen Risico verhoogd van 220 euro naar 350 euro.

Veel ophef over de hoogte premie zorgverzekering

De afgelopen weken was veel ophef over de hoogte van de premie voor de zorgverzekering. Rond de verkiezingen kwam het nieuws naar buiten dat de minister een premie stijging van 20 euro verwachte. Dit maakte veel reactie los bij veel zorgverzekeraars. Zij gaven namelijk aan een veel hogere premiestijging te verwachten van rond de honderd euro. En dan nu het opmerkelijke nieuws van DSW Zorgverzekeringen. Geen premiestijging

Beperking van zorgkosten door goedkopere medicijnen

Zorgverzekeraar DSW geeft aan dat vooral door het goedkoper inkopen van medicijnen de zorgverzekeraars veel kosten besparen. In 2012 is een enorme besparing op farmacie waargenomen. DSW verwacht dat deze besparing ook in 2013 gerealiseerd kan worden. Daarmee kan deze DSW verzekering goedkoop blijven.

Wat zal de reactie zijn van andere verzekeraars

Zoals aangegeven is DSW vaak de eerste zorgverzekeraar die de premies bekend maakt. Hieraan wordt door de media veel aandacht besteed. De premie van de DSW Zorgverzekering is voor de consument dan ook een mooi richtpunt voor de andere verzekeraars. De consument zal nu ook van de andere zorgverzekeraars verwachten dat de premie gelijk blijft of een minimale premiestijging laat zien. Ben erg benieuwd welke zorgverzekeraar zal volgen met het bekend maken van de nieuwe premie. Of gaan de grote zorgverzekeraars op elkaar wachten en maken ze op het allerlaatste moment de nieuwe premies bekend?

Lees meer over de zorgverzekering van DSW

Bewaren