Premie CZ zorgverzekering 2017 gaat omhoog

premie cz zorgverzekering 2017Vandaag heeft zorgverzekeraar CZ haar premies voor de zorgverzekering 2017 bekend gemaakt. Na DSW laat ook CZ weten dat de premie voor haar basisverzekering omhoog gaat. De premie gaat met € 7,90 omhoog. Dit is een stijging van 7,5%. De maandpremie voor de zorg-op-maat polis komt in 2017 uit op € 112,85 per maand. Opvallend is dat CZ aangeeft met deze premiestelling niet kosten dekkend te zijn. De nieuwe CZ zorgverzekering kun je vanaf 17 november afsluiten.

Keuze verschillende basisverzekeringen

Zorgverzekeraar CZ heeft twee verschillende basisverzekeringen. Je kunt kiezen voor de zorg-op-maatpolis of een goedkopere zorgbewustpolis. De zorg-op-maat polis is een naturaverzekering. Als je kiest voor de zorgbewustpolis betaal je per maand minder aan premie.

Voor deze goedkopere zorgverzekering betaal je in 2017 109.90 euro per maand. Je kiest dan wel voor een lagere vergoeding voor niet gecontracteerde zorg. Deze is dan 65% in plaats van de 75% bij de naturaverzekering.

Bij CZ kun je ook kiezen voor een restitutieverzekering. Deze basisverzekering is met een premie van € 119,05 per maand wel duurder. Bij deze zorgverzekering zal de verzekeraar alle behandelingen vergoeden. Excessieve tarieven zijn wel uitgezonderd.

Premie niet kostendekkend

De premie van de CZ zorgverzekering zal in het komende jaar iets gaan stijgen. CZ laat weten dat deze premieverhoging nog hoger had moeten zijn wil de premie kostendekkend zijn. Door het inzetten van reserves kan de premiestijging beperkt worden.

De afgelopen jaren heeft de verzekeraar ook al de reserves gebruikt om een premiestijging te beperken. In 2016 werd hiervoor een half miljard euro aan reserves gebruikt.

CZ geeft aan dat een kostendekkende premie voor 2017 zou uitkomen op € 125,50 per maand. Dit zou een stijging zijn van 20,25 euro per maand ten opzichte van de premie in 2016. Door de reserves aan te spreken krijgt iedere verzekerde een premieverlaging van 12,35 euro per maand.

CZ wil niet alle reserves inzetten om een premieverhoging te voorkomen. Dit zou onverantwoord zijn. Bestuursvoorzitter Wim van Meeren wijst erop dat als dit jaar meer geld uit de reserves zou worden gehaald, de premie volgend jaar misschien wel met 20% moet stijgen.

Premieverhoging zorgverzekering bij alle verzekeraars?

Eerder dit jaar maakte zorgverzekeraar DSW al haar nieuwe zorgpremie bekend. Zoals ieder jaar was het de eerste zorgverzekeraar die de premie bekend maakt. Bij DSW zien we een premie stijging van € 9,25 per maand. Bij deze zorgverzekeraar komt de maandpremie van de naturaverzekering op 111 euro per maand uit. Iets lager dan de premie voor de zorg-op-maat polis van CZ.

Lees meer over de CZ zorgverzekering of bezoek de site van verzekeraar CZ voor meer informatie.