Opvallende premieverlaging Bewuzt zorgverzekering slecht?

premieverlaging bewuzt zorgverzekeringHet was mij even ontgaan de premieverlaging Bewuzt zorgverzekering. Vandaag komt Geld.nl met een persbericht over de premieverlaging die Bewuzt heeft doorgevoerd bij de basisverzekering. Een opmerkelijke aanpassing omdat de premies van de zorgverzekeringen allemaal voor 19 november 2016 bekend moeten zijn gemaakt. Dat Bewuzt ervoor kiest om alsnog op de eerder bekendgemaakte premie terug te komen, is geen goede zaak vindt Geld.nl. “Consumenten hebben zo geen zekerheid dat wanneer ze na 19 november een keuze maken, dit ook de goede keuze is”, geeft Bulthuis aan in het persbericht.

Na premieverlaging Bewuzt stuk goedkoper?

Geld.nl constateert bij Bewuzt een premieverlaging van 2,35 euro per maand. Hierdoor is de premie voor de basisverzekering met alleen het wettelijk verplichte eigen risico € 99,15 per maand. Deze premie was voor het weekend nog € 101,50 per maand.

Door deze premieverlaging wordt de Bewuzt zorgverzekering een stuk voordeliger ten opzichte van andere zorgverzekeringen. Geld.nl geeft aan dat alleen de selectieve naturapolissen van de verzekeraars ZEKUR en ZieZo goedkoper zijn. Vergeleken op basis van een eigen risico van 385 euro per jaar.

Mocht je al een nieuwe Bewuzt zorgverzekering 2017 hebben afgesloten, ga je ook profiteren van deze premieverlaging.

Late premieverlaging Bewuzt zorgverzekering slecht voor consument

In eerste instantie is het voor klanten mooi dat ze een lagere premie vragen voor de Bewuzt zorgverzekering. Een onverwacht voordeel voor de verzekerde. Toch is Geld.nl van mening dat deze late premie aanpassing niet mogelijk zou moeten zijn.

Consumenten hebben slechts zes weken om te bepalen welke nieuwe zorgverzekering ze voor het volgende jaar gaan afsluiten. Veel consumenten zijn al begonnen met het vergelijken van zorgverzekeringen en hebben al een voorlopige of zelfs al een definitieve keuze gemaakt.

Nu Bewuzt met een nieuwe premiestelling komt moeten de consumenten opnieuw beginnen. Misschien is een Bewuzt zorgverzekering met de lagere premie voor de basisverzekering wel een goede en voordelige zorgverzekering.

Geld.nl is van mening dat deze late aanpassing van de premies niet meer mogelijk zou moeten zijn. Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft een deadline gesteld op 19 november. Dan moet iedereen zich ook houden aan deze deadline.

Waarom premieverlaging Bewuzt zorgverzekering?

Verzekeraar Bewuzt laat weten dat het na een herberekening erachter is gekomen dat de premie lager kan zijn. In eerste instantie was gekozen voor een voorzichtige zorgpremie. Nu de conclusie is dat de premie toch lager kan wil Bewuzt dit voordeel direct aan de klanten teruggeven.

Nu positief beeld bij premieverhoging van Bewuzt?

Met deze opvallende actie krijgt de Bewuzt zorgverzekering extra aandacht. Met positief nieuws dat de verzekeraar een premieverlaging heeft doorgevoerd.

Dat is natuurlijk niet helemaal juist. In eerste instantie was de premie voor de basisverzekering ten opzichte van de premie van dit jaar al met € 9,50 verhoogd. Nu wordt de doorgevoerde premieverhoging minder en komt deze uit op € 7,15 per maand.

Reacties van brancheorganisatie en NZa

Geld.nl heeft de brancheorganisatie Zorgverzekeraars Nederland (NZ) en de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) om een reactie gevraagd. Alleen een reactie van de brancheorganisatie was in het persbericht meegenomen: “Dit is een individuele afweging van een verzekeraar”, stelt een woordvoerder.

Ben erg benieuwd hoe andere zorgverzekeraars gaan reageren op de premieverlaging Bewuzt zorgverzekering. Gaan we nog meer premie aanpassingen zien? Gaan de zorgverzekeraars opnieuw rekenen? Verwacht dat deze actie van Bewuzt nog wel veel reacties zal opleveren.

Lees meer over de Bewuzt zorgverzekering op de speciale informatiepagina