Opvallend meer overstappers zorgverzekering 2012

Verzekeringssite.nlRuim 9 procent van de Nederlanders is van plan om per 1 januari over te stappen naar een nieuwe zorgverzekering. Voor de bekendmaking van de kabinetsplannen wilde 8 procent overstappen. Ondanks dat de stijging van de premie van de eerste zorgverzekeraar lager is dan mensen hadden verwacht, willen toch meer mensen veranderen van zorgverzekering. Het aantal twijfelaars is wel afgenomen: 33 procent in oktober tegen 50 procent in september. Dat blijkt uit onderzoek van Verzekeringssite.nl onder 500 Nederlanders.
Mannen vs. vrouwen Opvallend is dat mannen sneller geneigd zijn om over te stappen dan vrouwen: 12 procent van de mannen wil graag veranderen van zorgverzekering tegen 6 procent van de vrouwen.
Waarom overstappen? “De belangrijkste redenen om over te stappen is het vinden van een goedkopere zorgverzekering en een betere dekking,” aldus Erik Hordijk van Verzekeringssite.nl. Meer informatie over de zorgverzekering 2012 en het aantal overstappers vindt u in onze infographic. (Bron: Persbericht Verzekeringssite.nl nu HoyHoy.nl)