Opnieuw tips voor betaalbare zorgverzekering

DFT zorgverzekering tipsOp Telegraaf.nl komt de krant vandaag opnieuw met tips voor betaalbare zorgverzekering. Want je moet voor het eind van deze maand de huidige zorgverzekering opzeggen als je naar een andere zorgverzekering wilt overstappen. Daarna heb je nog tot 1 februari om definitief de nieuwe zorgverzekering te kiezen. De Telegraaf geeft je tips voor het kiezen. Ook geeft de krant op haar site uitleg over de verschillen tussen een budgetpolis, naturapolis en een restitutiepolis.

Tips voor betaalbare zorgverzekering

Bij het uitzoeken van een goedkope zorgverzekering kun je alleen naar de premie van de verschillende verzekeringen kijken. Maar kies je daarbij wel de juiste verzekering en laat je niet de kortingsmogelijkheden liggen? De Telegraaf geeft een aantal tips op haar site:

  • Neem een internetpolis, deze polis is vaak goedkoper dan de standaard zorgverzekering. door je verzekeringszaken online te regelen kan je besparen op de kosten van de verzekering en krijg je lagere premie.
  • vergelijk je zorgverzekeringen, de Telegraaf geeft aan dat het niet verplicht is om de basisverzekering en de aanvullende verzekering bij dezelfde zorgverzekeraar te sluiten. Het kan volgens de krant lonen om de dekkingen bij verschillende verzekeraars onder te brengen. Ook voor chronisch zieken ligt hier een kans geeft de krant aan. Verzekeraars zijn namelijk verplicht om he e accepteren voor de basisverzekering
  • Verhoog het eigen risico, hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie van de basisverzekering. Verwacht je het komende jaar weinig zorg nodig te hebben, kan je gaan voor een vrijwillig eigen risico bovenop het wettelijke deel.
  • kijk naar de vergelijkingssites, de verschillende vergelijkingssites hebben elk hun eigen afspraken gemaakt met de zorgverzekeraars. De premies van de zorgverzekeringen kunnen per vergelijkingssite verschillen. De Telegraaf raad aan om de volgende vergelijkingssites te raadplegen: Independer, Geld.nl, HoyHoy.nl , KiesGoed, ZorgKiezer en de Consumentenbond. Zorgkiezer.nl biedt de vergelijkingsmogelijkheden ook aan op de site van de Telegraaf.
  • collectiviteitskorting, kijk of je via de werkgever korting kan krijgen op je verzekering, met veel werkgevers zijn afspraken gemaakt voor korting op de premie van de basisverzekering en de aanvullende verzekering. Ook met verenigingen en vakbonden zijn afspraken gemaakt. Maar ook voor consumenten groepen als vegetariërs en ouderen. Kijk dus goed of je van een dergelijke korting kan profiteren.