Op valreep wisselen van zorgverzekeraar?

wisselen van zorgverzekeraarVergelijkingssite Geld.nl komt vandaag met een persbericht over het wisselen van zorgverzekeraar. De site ziet een topdrukte. Traditioneel vergelijken veel mensen op het eind van het jaar de zorgverzekeringen. “We zien in deze laatste dagen van december een flinke stijging van het aantal afgesloten zorgverzekeringen”, zegt Amanda Bulthuis van vergelijkingssite Geld.nl.

In de eerste maanden van een nieuw zorgseizoen worden al veel vergelijkingen uitgevoerd op de vergelijkingssite. Alleen worden in de eerste week weinig nieuwe zorgverzekeringen afgesloten. Pas in de laatste week wordt de nieuwe zorgverzekering echt afgesloten.

Hoger eigen risico populair

Op het eind van het zorgseizoen kan Geld.nl informatie geven over trends bij de zorgverzekering 2017. Hierbij blijkt dat een hoger eigen risico populair is. Bij de zorgverzekering 2017 kiest 24,5 % van de verzekerden voor een hoger eigen risico. Bij de zorgverzekering van 2016 lag dit percentage op 20,4%. Hierbij kiest de grootste groep voor de maximale verhoging met een vrijwillig eigen risico van 500 euro.

Volgens Geld.nl komt dit door de premies die fors gestegen zijn. Door een hoge premie is het voor veel verzekerden interessant geworden om een vrijwillig eigen risico te kiezen. Bij een maximaal vrijwillig eigen risico kan het voordeel oplopen tot 300 euro korting per jaar op de premie van de basisverzekering.

Besparen op aanvullende zorgverzekering

Geld.nl ziet dat de klanten ook besparen op de aanvullende zorgverzekering. Consumenten zijn kritischer geworden bij het afsluiten van de aanvullende zorgverzekering. Bij de zorgverzekering 2017 kiest nog maar 71 % voor een aanvullende zorgverzekering. Vorig jaar lag dat percentage op 78,1%.

“Ook hier zien we duidelijk dat mensen op zoek zijn naar mogelijkheden om te besparen op hun zorgverzekering. Dit leidt tot een kritischere overweging of die aanvullende (tand) verzekering ook echt nodig is”, legt Bulthuis uit.

Als je wilt wisselen van zorgverzekeraar moet je snel zijn. De opzegging van de huidige zorgverzekering moet voor het einde bij de huidige verzekeraar binnen zijn. Daarna heb je nog tot 1 februari om een nieuwe zorgverzekering te kiezen.

Lees meer over de trends bij de zorgverzekering 2017 op de site van Geld.nl