Ook scherpe premie bij Stad Holland Zorgverzekering

Stadholland Zorgverzekering 2013Eerder deze week maakte ook Stad Holland Zorgverzekeraar de nieuwe premies voor haar zorgverzekering bekend. En in tegenstelling tot eerdere berichten valt de premiestijging beperkt uit. De verzekeraar laat een stijging zien van slechts 6 euro per jaar. Ook al verwachte de markt een stijging van tussen de 20 en 100 euro per zorgverzekering. Voor het verzekeringsjaar ben je bij Stad Holland voor de restitutiepolis een bedrag van 1248 euro kwijt. De collectief verzekerden en de individueel verzekerden betalen dezelfde premie. Per maand komt deze premie uit op 104 euro rond.

Beperkte stijging premie van de basisverzekering

In het persbericht van Stad Holland staat aangegeven dat de premie van de basisverzekering moet stijgen. Dit als gevolge van de toenemende zorgkosten en het overhevelen van kosten naar deze basisverzekering. De stijging van deze premie kan dit jaar echter beperkt blijven omdat het bedrag van eigen risico is verhoogd en omdat voor hoortoestellen een eigen bijdrage wordt gevraagd. Ook hebben de verzekeraars door een succesvol inkoopbeleid bij geneesmiddelen de kosten van farmacie kunnen beperken. Stad Holland heeft besloten om dit voordeel direct in mindering te brengen op de premie voor 2013. Als gevolg van deze factoren hoeft Stad Holland de kosten van de basisverzekering maar licht te laten stijgen. Ook de stijgingen bij de aanvullende verzekeringen zijn beperkt geeft de verzekeraar aan. Alleen daar waar nodig zijn verhogingen doorgevoerd. Voor de Zorgverzekering AV Zorg deLuxe is een kinderpremie geïntroduceerd. En voor deze verzekering is de premie voor de volwassenen juist verlaagd.

Beste zorgverzekeraar volgens het intermediair

In het nieuwsbericht over de nieuwe premiestelling van de zorgverzekering geeft Stad Holland aan dat het jaarlijks door het intermediair is verkozen tot “beste zorgverzekeraar”. Juist door deze waardering ziet de verzekeraar het nieuwe zorgverzekering seizoen met vertrouwen tegemoet.