ONVZ start ontwikkelprogramma voor haar talenten

Onvz verzekeringenAmbitie vraagt om specifieke HR-aanpak ONVZ Zorgverzekeraar start met een ontwikkelprogramma voor ambitieuze en talentvolle medewerkers en managers. Binnen het High Professional Programma (HiPro) en Management Development Programma (MD) ontwikkelen medewerkers zich naar de volgende stap in de organisatie. ONVZ werkt binnen de programma’s samen met How Company en Nyenrode Business Universiteit. De verzekeraar start met het programma om zich te wapenen tegen veranderingen in de zorg. Henk-Jan Maas, Manager HR: “ONVZ gaat aan de slag vanuit de visie en ambitie om de unieke positie van ONVZ in continuïteit te borgen.”
Inhoud programma’s Beide programma’s hebben een looptijd van drie jaar. De eerste anderhalf jaar zijn groepsgericht en het tweede gedeelte op de individuele ontwikkeling van de betreffende medewerkers. Het HiPro en MD programma kennen een gelijke opzet. Het MD- programma geeft op MBA-niveau een verdieping op visieontwikkeling, strategie en management. Het HiPro-programma is er op gericht om de verschillende aspecten van de bedrijfsvoering te leren kennen. Deelnemers krijgen zo een bredere kijk op de organisatie en worden een adviseur voor het hogere management. De programma’s gaan door coaching en intervisie in op het ontwikkelen van (persoonlijk) leiderschap.
ONVZ werkt voor het ontwikkelen van (persoonlijk) leiderschap samen met How Company. De kennisgerichte ontwikkeling en bedrijfskundige inzichten, alsmede de toepassingen in de praktijk worden verzorgd door Nyenrode Business Universiteit. ONVZ ziet het programma als een verlengstuk van de dienstverlening. Maas: “ONVZ wil door haar persoonlijke benadering het onderscheid maken voor de klant. Onze medewerkers maken daarin het verschil. Daarom besteden wij veel aandacht aan de ontwikkeling van onze medewerkers. Dit programma voor uitzonderlijke talenten is het laatste nog ontbrekende onderdeel dat we nu hebben ingevuld. Ook wij koesteren ons kostbaarste bezit.” (Bron: Persbericht ONVZ)