Online dienstverlening Zorgverzekeringen Onbekend

Zorgverzekering ActueelVoor mij zelf is bij het zorgverzekeringen vergelijken erg belangrijk wat de online mogelijkheden zijn. Graag wil ik af van een papieren rompslomp waarbij je weer de laatste postzegels moet gaan lopen zoeken en moet kijken welke brievenbus je nu weer gaat gebruiken voor het posten van de declaratie. Vervolgens hoor en/of je een bepaalde periode niets en dan valt het verwerkingsoverzicht in de bus. Dit is dus niet meer wat ik wil. Daarmee gaat dit jaar de keuze vallen op een zorgverzekeraar die een online declaratie proces hanteert. Wel zo handig. Overal en altijd toegang tot de gegevens van het declaratieproces. Ook als ik in het buitenland ben kan ik indien nodig een declaratie opvoeren. Maar hoe handig zijn de online mogelijkheden van de verschillende verzekeraars. Op dit moment weet ik alleen hoe het proces verloopt bij zorgverzekeraar FBTO. Dit omdat mijn dochter daar haar zorgverzekering heeft lopen. Daar kan ik precies zien hoe het online proces verloopt. Op zich is de interface niet altijd even duidelijk, maar als je eenmaal de functies hebt gevonden werkt het eenvoudig en snel. Weinig poespas en gewoon wat je nodig hebt om je declaraties in te dienen. Als ik bij de andere zorgverzekeraars kijk zie ik dat velen van hun ook online diensten aanbieden. Ohra spreekt al jaren van het nieuwe zorgverzekeren. Hoe het systeem echt werkt en hoe het eruit ziet is me op de site van Ohra niet direct duidelijk geworden. Ook op de website van Agis en ONVZ zie ik geen voorbeeldschermen en/of video’s waarbij de online dienstverlening uit de doeken wordt gedaan. Heb nog niet op Google of YouTube gekeken. Wellicht dat daar meer informatie is te vinden. Maar je zou toch verwachten dat de zorgverzekeraars meer informatie en duidelijkheid zouden willen geven over de online dienstverlening. Het ging toch juist om deze service en dienstverlening?