Onbeperkte dekking fysiotherapie ook mogelijk na ziekte

Verzekeringssite Zorgverzekering 2014Mensen die veel gebruik moeten maken van de fysiotherapie hebben het gevoel dat ze bij de nieuwe zorgverzekering veel zelf moeten bepalen. Verzekeringssite komt met het bericht dat onbeperkte dekking fysiotherapie ook mogelijk is na ziekte. Uit de analyse van de vergelijkingssite blijkt dat het ook voor de consumenten die veel fysiotherapie gebruiken mogelijk is om over te stappen naar een andere zorgverzekering.

7 zorgverzekeraars met onbeperkte dekking fysiotherapie

De Verzekeringssite geeft een opsomming van de zeven zorgverzekeraars die een onbeperkte dekking hebben voor de fysiotherapie. Daarbij hanteren ze geen medische selectie. De premie voor deze pakketten gaan wel steeds meer omhoog. “Omdat vooral mensen die veel zorg gebruiken deze pakketten nemen,” geeft Erik Hordijk van Verzekeringssite.nl aan.

ZorgverzekeraarAanvullende zorgverzekering
AevitaeSupervip pakket
De AmersfoortseAanvulling Optimaal
De FrieslandAV Optimaal (online)
De GoudseAanvullende verzekering Totaal  (Top)
Delta LloydTop
ProlifeExtra Largepolis
Zorg en ZekerheidAV Totaal

 

Op de site van de genoemde zorgverzekeraars en de site van verzekeringssite.nl kun je de premies zien van deze aanvullende pakketten.

Overstappen met onbeperkte dekking fysiotherapie moeilijker

In het artikel staat aangegeven dat het overstappen van zorgverzekering met een onbeperkte dekking fysiotherapie steeds moeilijker wordt. Steeds meer zorgverzekeraars kiezen ervoor om de dekking in het pakket te verlagen of hanteren een medische selectie. Ook zijn de pakketten volledig geschrapt. De Vergelijkingssite geeft aan dat De Friesland zorgverzekeraar het meest uitgebreide pakket niet meer aanbiedt. De vergoeding voor fysiotherapie is bij Menzis van 100% verlaagd naar een maximum van 40 behandelingen. Dit is een groot aantal behandelingen maar voor chronisch zieken wel onvoldoende. Bij PNOZorg krijg je te maken met een medische selectie. Vorig jaar waren er nog 13 aanbieders waarbij je een onbeperkte dekking fysiotherapie had. Nu is dit nog maar zeven.

Stijgende kosten en minder keuze

De premie voor de aanvullende verzekering wordt steeds hoger voor de verzekerden. Uit de analyse blijkt dat bijna bij alle vrij toegankelijke uitgebreide aanvullende verzekeringen de premie is gestegen. Het Supervip pakket van de Aevitae is zelfs met bijna 35% gestegen. Naast deze stijging van de premie heb je als verzekerde dus ook minder keuze uit de aanbiedingen van de verzekeraars.

Lees meer over Verzekeringssite Zorgverzekeringen.