OHRA Zorgverzekering vergoedt PIP implantaten

Ohra zorgverzekeringOHRA zorgverzekeringen geeft op haar site duidelijkheid over de vervanging van de PIP implantaten. De laatste tijd is namelijk veel aandacht voor deze implantaten die een verhoogd risico hebben op lekken. Voor implantaten van deze leverancier is het risico op scheuren en lekken hoger dan gemiddeld. Daarom is vanuit de inspectie voor de gezondheid het advies gekomen om de PIP implantaten te laten vervangen.

Dragers van deze implantaten zullen dus weer een operatie moeten ondergaan. Gelukkig heeft OHRA besloten om voor haar verzekerde de kosten te vergoeden.

Ziekenhuizen zouden PIP implantaten moeten betalen volgens OHRA

Verzekeraar OHRA vindt eigenlijk dat de ziekenhuizen die de PIP implantaten hebben geplaatst zouden moeten opdraaien voor de kosten van vervangen. Maar om te voorkomen dat de eigen  verzekerden financieel de dupe worden van deze ingreep is besloten om de behandeling van de OHRA Zorgverzekering te vergoeden. Vanuit de zorgverzekering wordt het verwijderen en het plaatsen van nieuwe implantaten betaald. OHRA zal deze kosten verhalen op de behandelaar.

PIP Implantaten Wel of Niet vervangen?

Verzekerden kunnen contact opnemen met OHRA om meer informatie te krijgen over de borstimplantaten. Om te achterhalen welk merk implantaten zijn gebruikt wordt door de verzekeraar verwezen naar de (behandelende) specialist. Deze specialist kan constateren of de specifieke PIP implantaten zijn gebruikt en of deze daadwerkelijk vervangen moeten worden.

Lijkt me als de specialist aangeeft dat daadwerkelijk PIP borstimplantaten zijn gebruikt maar aangeeft dat deze niet vervangen hoeven te worden. Dat geeft je niet echt een vertrouwd gevoel. (Informatie over OHRA zorgverzekering)