Nu al veel overstappers bij zorgverzekering volgens PriceWise

overstappers bij zorgverzekeringBij vergelijkingssite PriceWise is het goed te merken dat het zorgseizoen is begonnen. PriceWise ziet nu al veel overstappers bij zorgverzekering. De verzekerde heeft nog ruim de tijd om een nieuwe zorgverzekering te kiezen. Maar ten opzichte van vorig jaar zijn in deze eerste week al meer verzekerden van zorgverzekering gewisseld.

Veel overstappers bij zorgverzekering dit jaar

In vergelijk met het vorig jaar ziet PriceWise 40% meer overstappers in deze week. De site van PriceWise wordt goed bezocht en de telefoon gaat ook vaak. Deze week was PriceWise aan het woord in het radio programma “Ochtendspits” van BNR.

Normaal gesproken zie je dat de meeste mensen op het einde van het jaar de zorgverzekering kiezen. Dus ook pas in de laatste weken is het aantal overstappers goed zichtbaar. Dit jaar zijn de overstappers er vroeg bij. Dit is natuurlijk wel een beperkt percentage van het totaal aantal verzekerden dat wisselt van zorgverzekeraar.

Ieder jaar is het aantal bezoekers op de site van PriceWise hoog nadat de zorgpremies bekend zijn gemaakt. Dit jaar ligt de piek veel hoger dan normaal.

Welke verzekeraars populair bij overstappers

Directeur van PriceWise, Hans de Kok, geeft aan dat dit jaar een switch is gemaakt naar zorgverzekeraars die goed op prijs en kwaliteit noteren. De zorgverzekering van VGZ scoort goed. Deze verzekeraar heeft de premie relatief niet vele verhoogd. Dit ziet de consument ook.

Naast de zorgverzekering van VGZ doet ook de zorgverzekering van Anderzorg het goed in de vergelijker van PriceWise. Deze zorgverzekering valt voor veel mensen voordeliger uit en heeft volgens Hans de Kok ook een goede dekking.

Niet alleen prijs is belangrijk bij vergelijken

Bij het vergelijken van de zorgverzekeringen kijkt de consument natuurlijk naar de prijs van de verzekering. Maar de premie alleen is niet bepalend. Een zorgverzekering is duur. En je moet ook rekening houden met de hoogte van het eigen risico. De zorgverzekering is dus een grote financiële uitgave.

PriceWise ziet de verzekerde wel steeds meer een bewuste keuze maken bij de zorgverzekering. Daarbij wordt ook gelet op de kwaliteit van de zorgverzekering. Ook een vrije zorgkeuze en zorgverleners in de buurt zijn belangrijk. De verzekerde kijkt bewuster of een zorgverzekeraar ook een contract heeft met het ziekenhuis in de buurt.

Naturaverzekering in trek

De presentator geeft aan dat volgens Independer de naturaverzekering dit jaar populairder is. Deze trend kan PriceWise op basis van de eigen informatie zeker bevestigen. Veel naturaverzekeringen hebben een goede contractering met de ziekenhuizen en zorgverleners. En de premies relatief voordelig.

Dit jaar is er ook meer aandacht voor de combinatiepolissen. Een combinatie va de dekking van een naturaverzekering en een restitutieverzekering. PriceWise noemt deze ook wel uitgeklede restitutieverzekeringen.

Tot nu toe kiezen mensen minder voor een restitutieverzekering die vaak in premie net iets duurder is.

Met de populariteit van de budgetpolis en selectiefpolis is het wel gedaan. De consument weet dat bij deze zorgverzekeringen beperkt zorg was ingekocht door de zorgverzekeraars. Het zorgaanbod bleek vaak te beperkt. Deze zorgverzekeringen zijn ook negatief in het nieuws geweest.

Overstappen loont volgens PriceWise

Bijna alle zorgverzekeringen zijn dit jaar duurder geworden. Maar de prijsstijgingen zijn bij alle zorgverzekeringen niet even hoog. Misschien heeft jouw huidige zorgverzekeraar de premie wel fors laten stijgen.

Als je gaat vergelijken kun je misschien een goedkopere zorgverzekering vinden die goed past bij jouw persoonlijke situatie. Misschien kun je voor minder geld wel dezelfde dekking bij een andere zorgverzekeraar krijgen.

PriceWise bevestigt dat ze als vergelijkingssite geld verdienen aan de consumenten die via de site overstappen naar een andere zorgverzekeraar.

Hans de Kok is voorzichtig met de voorspelling. Maar verwacht dat 7% dit jaar van zal overstappen. 70% van de verzekerden is nog nooit van zorgverzekeraar gewisseld. Lees meer over het aantal overstappers op de site van PriceWise. Of bezoek de site van BNR om het interview terug te luisteren. Dit gesprek was het eerste item van het programma de ochtendspits op donderdag 24 november.