NPCF start campagne voor dekking zorgpolis

NPCF ZorgpolisNu de start van het nieuwe seizoen van de zorgverzekering voor de deur start is de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF) gestart met een campagne. De NPCF constateert dat we massaal vertrouwen op de dekking van de zorgpolis. Twee op de vijf Nederlanders kijkt nauwelijks om naar hun zorgverzekering. En de helft van de verzekerden vertrouwt blindelings op een goede dekking van de zorgverzekering tegen medische kosten. Zelfs een derde van de Nederlanders vindt de zorgpolis zo ingewikkeld dat ze door de bomen het bos niet meer zien. Verrassend is dat een kwart van de verzekerden het kiezen van een goede zorgverzekering niet interessant te worden. Dit zijn de resultaten van het onderzoek dat in opdracht van de NPCF is uitgevoerd door bureau Motivaction.

NPCF wil verzekerden wakker schudden

De actie die de NPCF is gestart heeft als doel om een hogere bewustwording te creëren bij de verzekerden. Deze actie loopt via het internet en de media. De consument moet bewust worden van de zorgverzekering die het kan en moet kiezen. De mensen moeten goed nadenken over de zorgverzekering die ze willen kiezen. Welke polis kies je en bij welke zorgverzekeraar. Hier moet je vooraf goed nadenken en niet op de laatste dagen van december een impuls aankoop doen.

Past zorgpolis bij Zorgwensen

Uit het onderzoek van Motivaction is gebleken dat de helft van de verzekerden niet kijkt of de zorgpolis wel past bij de zorgwensen. Een van de vijf verzekerden leest niet alle post van de zorgverzekeraar. Een grotere groep controleert niet eens of de huidige zorgverzekering is veranderde in het nieuwe jaar en/of de zorgpolis nog wel geschikt is.

Kiezen zorgpolis – Vergelijkingssites onbetrouwbaar

Opvallend is dat een grote groep van de ondervraagden aangeeft de vergelijkingssites te gebruiken in het kiezen van een nieuwe zorgverzekering, maar deze sites al onbetrouwbaar ervaren. Amper 44 procent acht de vergelijkingssites betrouwbaar genoeg. Aan de adviezen van patiënten verenigingen wordt meer vertrouwen gegeven.

De NPCF geeft aan als belang te hebben dat de mensen de juiste zorgpolis kiezen. Dat is de reden waarom de organisatie met de onafhankelijke campagne is begonnen.

Onderdeel van deze campagne is ook de Keuzegids Zorgverzekeringen. Het is een complete gids geeft de NPCF aan. Met alles over het zorgstelsel, eenvoudig en duidelijk omschreven. Deze Keuzegids zorgverzekeringen 2015 heeft 60 pagina’s en kan op het internet gelezen worden. Zie daarvoor de site van de NPCF.