Nog massaal overstappen van zorgverzekering ?

Geld.nl massaal overstappenHet nieuws rondom het aantal overstappers bij de zorgverzekering blijft wisselend. Geld.nl komt vandaag met het nieuws dat het een top drukte is bij de vergelijkingssites en dat het de verwachting is dat we nog massaal overstappen van zorgverzekering. . “We hebben vandaag tien keer zoveel mensen op de site als de dagen hiervoor” zegt Sieto de Vries van de financiële vergelijkingssite Geld.nl.

Meer vergelijkingen

Wel blijft het aantal overstapper achter ten opzicht van het aantal vergelijkingen dat wordt uitgevoerd op de site. Het aantal keer dat de zorgverzekeringen zijn vergeleken is verdubbeld ten opzichte van het vorige jaar. Maar het aantal aanvragen voor een nieuwe zorgverzekering is bij de site gelijk gebleven ten opzicht van het vorige jaar. Traditioneel zijn de laatste dagen van het jaar het drukst op de sites over zorgverzekeringen. Op zich ook niet zo raar nu we meer tijd hebben om eens rustig naar de zorgverzekering te kijken en informatie kunnen inwinnen op de verschillende sites. Daarbij hoor je zeer veel reclame commercials op de radio van de verschillende zorgverzekeraars en vergelijkingssites.

Wachten overstappers op acties?

De Vries geeft aan dat mogelijk veel consumenten nog wachten op acties of extra aanbiedingen bij de zorgverzekeringen. Vorige jaren kwam de zorgverzekeraars op het laatst nog met nieuwe acties. De Friesland had afgelopen jaar nog een grote Cashback actie bij een nieuwe zorgverzekering. Dit jaar hebben we geen acties gezien bij de zorgverzekering.

Toch meer aanvullend verzekerd?

Ook ten aanzien van het afsluiten van de aanvullende verzekeringen horen we verschillende geluiden. Volgens Geld.nl kiezen mensen meer voor een aanvullende zorgverzekering. Andere bronnen gaven juist aan een daling te verwachten. Geld.nl ziet juist meer aandacht voor de zorgkosten in het buitenland en de tandartskosten bij een ongeval. De consumenten zijn op zoek naar wat extra zekerheid.

Zie de site van Geld.nl voor meer informatie over de dienstverlening rondom de zorgverzekering.