Nog geen zorgverzekering gekozen wel rekening FBTO

FBTO Zorgverzekering 2013Zoals ieder jaar gebruik ik de dagen na kerst om te kijken naar de zorgverzekering voor het komende jaar. Dan kan ik even rustig de zorgverzekeringen vergelijken. Op dit moment loopt min zorgverzekering nog bij FBTO. Daarbij zal de premie voor de aanvullende zorgverzekering stijgen. En dan is ook nog eens de dekking aangepast voor de tandartsverzekering.

Moeilijk switchen van tandartsverzekering

Bij de tandartsverzekering van FBTO zal in het komende jaar de maximale vergoeding worden verlaagd. Dit had ik bijna over het hoofd gezien. Maar is voor mij wel de trigger om naar een andere zorgverzekering te gaan kijken. Vooral het feit dat ik de duidelijke communicatie van FBTO hierover heb gemist. Het wisselen van tandartsverzekering is echter niet zo makkelijk. Zeker niet als je de maximale dekking wilt. Dan krijg je te maken met een medische selectie bij enkele zorgverzekeringen. Dus het is extra vervelend als je bij de huidige zorgverzekering al in de maximale tandartsdekking zit en dat deze dan wordt uitgekleed in vergoeding. Maar volgens mij zijn er ook verzekeraars die deze selectie niet hanteren. Dus ook maar eens naar deze mogelijkheden kijken.

Nog geen keuze maar wel de factuur

Misschien heb ik niet goed opgelet. Maar ik ontvang erg weinig informatie van de verzekeraar over de veranderingen in de zorgverzekering en de uitnutting van mijn huidige zorgverzekering. Gezien vergaande digitalisering zou je toch een meer persoonlijk advies verwachten. Maar kan zijn dat ik dit in de hoeveelheid e-mail over het hoofd heb gezien. Wat je dan wel van FBTO ontvangt is de factuur voor de zorgverzekering in het komende jaar. En dan kan ik nog steeds besluiten om naar een andere verzekeraar te gaan. Daarbij gaat FBTO er ook maar vanuit dat je dezelfde zorgverzekering houdt en dat je niet wilt wisselen van de betalingstermijn. Verder ook geen uitleg over de mogelijkheden om de zorgverzekering aan te passen. Alleen de opbouw van de premie en/of je binnen veertien dagen wilt betalen. Als je dan toch een brief stuurt is dit wel een gemiste kans.