Nieuwe zorgverzekeraar ANNO12 gaat niet door

Zorgverzekerar ANNO12 niet gestartHelaas is het niet gelukt. Zorgverzekeraar ANNO12 moest op de laatste dag van het jaar bekend maken dat het niet de gestelde doelstellingen had gehaald. Er waren op het eind van de dag onvoldoende ledencertificaten verkocht. Dus moest ANNO12 bekend maken dat het niet zou gaan starten als nieuwe zorgverzekeraar. Dus ook na ruim 25 jaar zien we geen nieuwe zorgverzekeraar toetreden tot de markt.

Onvoldoende ledencertificaten ANNO12

Bij de oprichting van de nieuwe ANNO12 zorgverzekering was aangekondigd dat de nieuwe zorgverzekering pas echt van start zou gaan als er minimaal 10.000 ledencertificaten waren verkocht. Zou het aantal niet gehaald worden dan zou de start niet doorgaan. Tot 31 december 16:00 had ANNO12 zich de tijd gegeven om dit aantal ledencertificaten binnen te halen. Helaas voor de organisatie bleef de teller rond de 2.500 staan. Daarmee is nog geen kwart van het gestelde doel gehaald. Een grote teleurstelling voor initiatiefnemer Rob Adolfsen en zijn team.

ANNO12 verzekerden naar DSW

ANNO12 had bij de start van het zorgseizoen aangegeven dat klanten die bij haar een zorgverzekering zouden sluiten altijd verzekerd zouden zijn. Wanneer ANNO12 zou besluiten niet te starten zouden de gesloten zorgverzekeringen worden onder gebracht bij zorgverzekeraar DSW. De mensen die een ANNO12 zorgverzekering hadden gesloten zijn door de organisatie al geïnformeerd. Zij krijgen in de eerste maand van het jaar het betaalde inschrijfgeld van 850 euro teruggestort. Daarbij hebben ze ook automatisch het aanbod gekregen voor een DSW zorgverzekering. Hierop kunnen ze nog 30 dagen reageren. De aanvullende zorgverzekeringen van ANNO12 en DSW waren gelijk. Ook de dekking vanuit de basisverzekering was van beide zorgverzekeringen gelijk. Alleen was de premie van de basisverzekering van de DSW € 9,50 lager. Dus de nieuwe zorgverzekering valt iets goedkoper uit.

Derde keer geen start ANNO12

Oorspronkelijk wilde ANNO12 al in 2012 starten met een nieuwe zorgverzekering. In het eerste jaar wist ANNO12 de financiering nog niet rond te krijgen. Het jaar daarna werd de introductie van de ANNO12 zorgverzekering uitgesteld omdat er geen goede premie aangeboden kon worden. En ook de derde keer is het ANNO12 niet gelukt. Ze waren er heel dicht bij dit keer. Adolfsen is teleurgesteld maar heeft nog geen beslissing genomen over het vervolg. “We zijn moe, maar niet moedeloos. In januari gaan we uitgebreid evalueren waarom het niet zo is gegaan als we dachten.”