Nieuwe identiteit voor zorgverzekeraar VGZ

VGZ zorgverzekeringOp 5 oktober maakte UVIT bekend dat het haar grootste zorgverzekering label in het nieuw zal zetten. De zorgverzekeraar is aan het veranderen. Deze verandering wil de VGZ extra benadrukken met een nieuwe slogan en een nieuw logo. De verzekeraar gaat verder met de slogan “Voor goede zorg zorg je samen.” Verder maakt VGZ bekend dat het binnenkort ook de bedrijfsnaam voor Unive-VGZ-IZA-Trias zal veranderen in Cooperatie VGZ.
VGZ geeft op haar site uitleg over het nieuwe logo. Deze is in de vorm van een bloem en een opvallend “lootje” aan de letter G. Zowel de bloem en het “lootje” staan model voor groei en ontwikkeling. De blaadjes staan vervolgens weer model voor de samenwerking tussen verzekerden, zorgverleners en de VGZ organisatie. Bestuurslid Rob Hillebrand geeft op de site aan dat het logo de wens visualiseert om samen de zorg continue te blijven verbeteren.
Het is bekend dat de UVIT organisatie ervoor heeft gekozen om het schade bedrijf en het zorgbedrijf te gaan splitsen. Zodra deze splitsing is voltooid zal ook de naam Unive-VGZ-IZA-Trias verdwijnen. Het schadebedrijf zal verder gaan onder de naam Unive. Een sterk merk in de markt van schadeverzekeringen. Voor de zorgverzekeringen is dus gekozen de naam Cooperatie VGZ. Hieronder zullen ook de labels IZA en Zekur vallen. De merken Trias en SIZ verdwijnen en gaan vanaf 1 januari op in het merk VGZ. Hiertoe zullen naar verwachting 2,2 miljoen verzekerden behoren.