Nieuwe collectieve zorgverzekering Haagse Minima

Collectieve Zorgverzekering Haagse minimaNieuwe collectieve zorgverzekering. Zorgverzekeraar Azivo maakte deze week bekend dat het een overeenkomst heeft gesloten voor een nieuwe collectieve zorgverzekering voor de Haagse minima. Dit in samenwerking met de gemeente Den Haag en zorgverzekeraar VGZ.

Deze collectieve verzekering biedt een uitgebreid pakket met vergoedingen voor onder ander tandarts en fysiotherapie. Maar ook voor medicijnen. Volgens de berichtgeving zijn 57.000 verzekerden aangesloten bij dit contract.

De gemeente Den Haag heeft voor deze collectieve zorgverzekering 10 miljoen euro uitgetrokken. De zorgverzekering is onderdeel van het armoedebeleid in Den Haag. Op deze manier komen burgers met een laag inkomen niet onverwachts voor hoge kosten te staan voor medische hulp. Het eigen risico is namelijk al meeverzekerd.

Korting op collectieve zorgverzekering

Azivo geeft op haar site aan dat een korting van 7% op de premie van de basisverzekering is gegeven in de collectieve verzekering. Verder betaald de gemeente een bijdrage van € 30,- per maand voor AOW’ers die deelnemen. Voor de deelnemers met een inkomen tot 110% wordt € 20,- per maand bijgedragen. Voor de deelnemers in de inkomensgroep van 110% tot 130% wordt een bijdrage van € 10,- per maand gegeven.

Tegenover deze bijdrage staat een besparing op de bijzonder bijstand.

Eigen Bijdrage en Eigen Risico meeverzekerd

In deze collectieve zorgverzekering Haagse Minima zijn het wettelijk verplichte eigen risico en de eigen bijdrage bij medicijnen meeverzekerd. Ook de eigen bijdrage voor huishoudelijke hulp en/of begeleiding aan het CAK zijn in de zorgverzekering ondergebracht. Azivo geeft aan dat het nieuw is dat ook de huismiddelen nu aanvullend verzekerd zijn. Deze thuisapotheek was een wens vanuit de stichting Leergeld.

Lees meer over deze collectieve zorgverzekering Haagse minima op de site van zorgverzekeraar Azivo. Daar kun ook meer lezen over de vergoeding en dekking van de basisverzekering en de verschillende aanvullende verzekeringen. Via Azivo kun je ook een reisverzekering afsluiten met een korting. Dit is een reisverzekering die loopt via Unigarant.

Zie meer over de Azivo zorgverzekering op de speciale informatiepagina op deze site.