Nederlanders snappen weinig van nieuwe zorgverzekering

Verzekeringssite Zorgverzekering 2014Verzekeringssite.nl heeft onderzoek gedaan naar de kennis van de Nederlander over de huidige zorgverzekering. De conclusie is dat de Zorgverzekering een raadsel is voor 82% van de Nederlanders. Deze mensen gaven minimaal een onjuist antwoord in de quiz van de verzekeringssite. In deze Zorgquiz weden vragen gesteld of de huisarts, tandarts en fysiotherapeut in de basisverzekering valt. De test is uitgevoerd onder 500 Nederlanders. Van deze groep had slechts 2% alle vragen goed over de basisverzekering. Om meer kennis op te doen over de zorgverzekering heeft de Verzekeringssite de zorgquiz ontwikkeld. Want alleen met voldoende kennis over de verzekering ben je in staat om voor jouw de beste zorgverzekering te kiezen. Waarbij je niet alleen afgaat op de laagste premie en op het eerste gezicht de goedkoopste zorgverzekering.

Erik Hordijk van de Verzekeringssite.nl geeft in het persbericht aan dat hij zich ieder haar blijft verbazen over de resultaten. “Nog steeds zijn Nederlanders onvoldoende op de hoogte van de basisverzekering. Hierdoor maken ze keuzes op basis van verkeerde informatie. Dit kan tot teleurstellingen leiden, omdat de zorgverzekering niet datgene vergoedt waarvan ze dachten dat het vergoed zou worden. Of ze betalen te veel, omdat ze een aanvullende verzekering hebben genomen voor iets wat al in de basisverzekering is gedekt.”

Voordat je weer een nieuwe zorgverzekering kiest is het verstandig om je eerst even te verdiepen in de nieuwe zorgverzekering. Wat is er bijvoorbeeld veranderd ten opzichte van vorig jaar. En hoe zal jouw eigen behoefte aan zorg misschien gaan veranderen in het toekomstige jaar. Op de Verzekeringssite.nl kun je veel achtergrond informatie vinden over de nieuwe zorgverzekering.