Nederlander pikt premieverhoging niet, keuze voor goedkopere internetzorgverzekering

Logo Verzekeringssite.nlNederlander pikt premieverhoging niet en kiest op laatste moment voor goedkopere internetzorgverzekering, Geen concessies aan dekking, wel massaal shoppen voor lage premie.
In de laatste week van dit jaar zijn Nederlanders massaal op zoek naar een nieuwe zorgverzekering. De onafhankelijke vergelijker Verzekeringssite.nl constateert dat veel mensen op de valreep switchen naar een goedkopere(internet)verzekeraar. Momenteel is dit aantal twee keer zo groot als vorig jaar. Op donderdag 30 december wordt een recordaantal overstappers verwacht. Daarmee komt het percentage verzekerden dat per 1 januari wisselt van zorgverzekering uit op bijna 8 procent. Dat is het grootste aantal sinds 2006.
Besparen door mindere dekking lijkt uitgesloten Veel consumenten gebruiken de vrije dagen tussen Kerstmis en Nieuwjaar om alsnog van zorgverzekeraar te wisselen. Elke Nederlander betaalt komend jaar circa 150 euro meer voor zijn zorgverzekering. “Verzekerden krijgen te maken met een forse premiestijging. Desondanks kiezen zij niet voor een minder uitgebreide dekking om op die manier te besparen op de zorgpremie”, constateert Erik Hordijk, directeur van Verzekeringssite.nl, op basis van ruim 1,7 miljoen gemaakte vergelijkingen voor de zorgverzekering in de afgelopen twee maanden. “Maar op het laatste moment wil men wel zien of er geen goedkopere alternatieven zijn.”
Trend 2011: meer overstappers naar online zorgverzekering Een opvallende trend is dat steeds meer mensen voor een voordelige internetverzekering kiezen. Grote zorgverzekeraars bieden via online labels tegen een scherpere premie nagenoeg dezelfde dekking aan. Voorbeelden zijn CZdirect, OHRA Zorg Compact, TakeCareNow! van Agis/Achmea en AnderZorg van Menzis. De basispremie van het internetlabel ligt gemiddeld 125 euro lager dan bij de moedermaatschappij. Bijna de helft (47 procent) van de bezoekers van Verzekeringssite.nl stapt dit jaar op deze online producten over. Hordijk: “Internetverzekeraars zijn alvast de winnaars van 2011.”
Meer online vergelijken In november en december zijn er 80 procent meer vergelijkingen voor de zorgverzekering gemaakt dan in dezelfde periode vorig jaar. Hordijk: “Het wordt steeds gebruikelijker voor consumenten om grote uitgaven via internet te vergelijken. Met een gemiddelde jaarpremie van 1.256 euro is de basisverzekering alleen al een zeer grote uitgave. Daar bovenop komen nog eens de aanvullende zorgpremies.”
Nog 4 dagen om oude zorgverzekering op te zeggen Elke verzekerde heeft nog tot 1 januari 2011 de tijd om zijn oude zorgverzekering op te zeggen. Aanmelden bij een nieuwe verzekeraar kan nog tot 1 februari 2011. Wanneer een verzekerde niets onderneemt, is men vanaf 1 januari 2011 tegen de ontvangen premie en polisvoorwaarden verzekerd. (Bron: Persbericht Verzekeringssite.nl)