Naturapolis populair bij Independer verzekeringen

Independer naturapolisRond de kerstdagen gaan veel consumenten naar de zorgverzekering kijken. Want de nieuwe zorgverzekering moet nog worden bepaald. Vanaf de Kerst zijn ook de zorgverzekeraars een vergelijkingssites actief met het informeren van deze consument. Zodat de juiste keuze voor een zorgverzekering wordt gemaakt. En natuurlijk om de consument te bewegen om van een ander verzekeraar over te stappen naar de eigen zorgverzekering.

Meer dan helft kiest voor Naturapolis

Op tweede kerstdag zit Independer.nl niet stil. Op deze dag komen ze met een update over het switch gedrag dat ze zien bij de zorgverzekering. Bij de consument die via Independer overstapt naar een andere zorgverzekering, kiest 54% voor een zogenoemde naturapolis. Dit is een fors percentage. 9% van de consument kiest bij Independer voor een goedkope selectiefpolis.

Ook dit is een naturaverzekering. Bij deze variant op de naturapolis kun je alleen maar bij een beperkt aantal ziekenhuizen terecht.

8% van de consumenten kiest voor een combinatie van een naturapolis en een restitutieverzekering. De overige verzekerden (28%) kiest voor een restitutieverzekering.

Naturapolis populairder dan vorig jaar

Deze percentages zijn het resultaat van een analyse onder de 87.221 zorgverzekeringen die in de periode 11 november tot en met 23 december via de vergelijkingssite zijn gesloten. Independer geeft aan dat de percentages vorig jaar anders lagen. Toen koos de grootste groep mensen juist voor een restitutieverzekering. Dit percentage was 42%. Het aanbod van natura selectie polissen was vorig jaar beperkt.

Alleen Univé ZEKUR had deze polis in het assortiment. Bij de zorgverzekering van 2013 was de groep die een naturapolis afsloot met een 32% al wel erg groot. Net zoals de combinatie van Natura en restitutie. Deze groep bedroeg toen nog 26%.

Op zich is de grote populariteit van een Natura selectief polis wel verrassend te noemen. In de media is juist veel aandacht besteed aan de nadelige aspecten bij een beperkte keuze in zorgverleners. Dat deze beperking niet altijd zal opwegen tegen een eventuele besparing op de premiekosten van de zorgverzekering. Is verschil Natura en Restitutie wel duidelijk bij de consument? Of is de restitutiepolis uit de gratie geraakt door de iets hogere kosten?

Restitutie of Naturapolis?

Wat is nu precies het belangrijkste verschil tussen een restitutieverzekering en een Naturapolis. Wanneer kies je voor Natura of restitutie? En wat is restitutie?
Bij een naturapolis heb je recht op zorg die door de zorgverzekeraar direct wordt betaald aan de zorgverlener. Het voordeel hierbij is dat je zelf niks hoeft voor te schieten.

Bij de restitutieverzekering krijg je de kosten van de zorgverlener terugbetaald. Maar het belangrijkste verschil tussen een restitutiepolis en een naturapolis is de vrije keuze in zorgverlener. De keuze bij een naturapolis kan beperkt zijn. Bij een restitutieverzekering is deze keuze dus vrij. Het is wel mogelijk dat de verzekerde de rekening moet voorschieten die hij daarna moet declareren bij de zorgverzekeraar.

Op de site van Independer.nl lees je meer over de resultaten van de analyse die de vergelijkingssite heeft uitgevoerd en de verschillen tussen de verschillende vormen van een zorgverzekering. Zie de pagina met meer informatie over de Independer zorgverzekeringen.

Bewaren