Modules FBTO Zorgverzekering niet echt flexibel?

Geld.nl zorgverzekeringBegin deze maand kwam Geld.nl met een bericht over de modules van de FBTO zorgverzekering. Deze blijken niet zo flexibel te zijn als ze lijken. Want in de commercial heeft zorgverzekeraar FBTO aan dat ze de enige zorgverzekering hebben waar je modules kan aanzetten en uitzetten gedurende het hele jaar. Toch blijkt deze flexibiliteit van de aanvullende zorgverzekering van FBTO tegen te vallen. Dit blijkt uit het onderzoek van financiële vergelijkingssite Geld.nl. “Als je de module voor therapieën aanzet, mag je na een half jaar premie betalen bijvoorbeeld pas naar de fysiotherapeut. Eerder wordt het niet vergoed”, legt Sieto de Vries van Geld.nl uit.

Wachttijd bij Modules FBTO zorgverzekering

Het gaat dus om de wachttijd ie verzekeraar FBTO hanteert bij de modules FBTO zorgverzekering/ Bij zes van de acht aanvullende modules hanteert de verzekeraar deze wachttijd. Dit betekend dat je pas na een hal jaar premie betalen van deze zorg gebruik kan maken. Geld.nl geeft aan dat FBTO voor de volgende behandelingen een wachttijd hanteert: buitenlandvaccinaties, paramedische behandelingen (zoals fysiotherapie), tandheelkundige zorg en brillen en lenzen.

Als je de modules van de aanvullende zorgverzekering direct afsluit met de basisverzekering, hanteert de verzekeraar geen wachttijd. Hiermee krijg je allen te maken als je een module na 1 januari aanzet.

Commercial Modules FBTO Zorgverzekering niet misleidend

FBTO geeft aan dat de commercials van FBTO voor deze modules niet misleidend zijn. Het gaat namelijk om modules voor planbare zorg. Deze behoefte aan zorg zie je aankomen. Je kunt dan op tijd de desbetreffende module van de zorgverzekering aanzetten. De premie van de zorgverzekering is gebaseerd op een lange periode.

Sieto de Vries van Geld.nl is kritisch over de aanvullende modules.  “Je kunt de verzekering wel tussentijds aanpassen, maar krijgt vaak te maken met een wachttijd. Dit geldt zelfs voor bestaande klanten als zij een module per 1 januari 2014 aan zetten. Deze mensen kunnen dus misschien beter overstappen naar een andere verzekeraar en daar een aanvullende verzekering afsluiten per 1 januari, zodat zij wel direct gebruik kunnen maken van de zorg die ze nodig hebben.”

Zie de site van Geld.nl voor meer informatie over de wachttijden die FBTO hanteert voor de aanvullende modules. Zie de special pagina voor meer informatie over de FBTO Zorgverzekering.