Misvatting over zorgverzekering kosten honderden euro’s?

Verzekeringssite Zorgverzekering 2014Deze dagen krijg je veel nieuws over de zorgverzekeringen en zorgverzekeraars. Ook de vergelijkingssites komen met veel nieuws over de zorgverzekering. Op basis van de ervaringen met hun klanten die de zorgverzekeringen vergelijken worden ook verschillende onderzoeken uitgevoerd. Deze resultaten worden via persberichten gedeeld. De Verzekeringssite.nl ziet de media goed reageren op haar berichtgeving.

Vandaag komt de vergelijkingssite met informatie over de misvatting bij de zorgverzekering die Nederlanders honderden euro’s kan kosten. 40% van de Nederlanders geeft aan dat de dekking van de verzekering de belangrijkste factor is bij de keuze voor een basisverzekering. Juist deze basisverzekering is bij alle aanbieders. Of zoals Erik Hordijk van de Verzekeringssite.nl aangeeft: “Nonsens, want de dekking van de basisverzekering verschilt niet per zorgverzekeraar. Consumenten kunnen dus net zo goed voor een goedkopere zorgverzekering kiezen”.

De inhoud van de basisverzekering wordt ieder jaar bepaald door de overheid. Deze is dus bij alle verzekeraars hetzelfde. Het enige verschil tussen de zorgverzekeraars zijn de contracten die ze hebben gemaakt met de diverse zorgverleners. Wel zijn er verschillen in de premiestelling van de basisverzekering. De Verzekeringssite geeft aan dat de natura zorgverzekering van Bewuzt de goedkoopste is met een premie van 82,50 euro waarbij de verzekerde een vrije keuze heeft van ziekenhuis. Deze premie zet de vergelijkingssite af tegen een zorgverzekering van Avéro Achmea. De verschillen in premie kunnen erg hoog uitvallen als je dit per jaar bekijkt.

Verder geeft de Vergelijkingssite aan dat de kennis van de Nederlander over de basisverzekering erg beperkt is. In een eerder onderzoek van de site kwam al naar voren dat niet iedereen wist welke kosten vanuit de basisverzekering worden vergoed. Voor dit onderzoek had de Verzekeringssite een kennisquiz opgesteld. Deze kun je nog op de site van de vergelijker zelf eens proberen. In deze quiz worden vragen gesteld over de belangrijkste zorgkosten in combinatie met de basisverzekering. Slechts 2% van de bezoekers wist alle vragen over de basisverzekering goed te beantwoorden.

Raadpleeg hier de kennisquiz. Lees meer over Verzekeringssite Zorgverzekeringen.