Minimale stijging premie FBTO zorgverzekering

minimale premiestijging fbto

Vandaag is de premie van de FBTO zorgverzekering 2018. Alle verzekerden hebben een e-mail ontvangen van FBTO. Hierin de nieuwe premie plus informatie over de zorgverzekering in 2018. De premie van de naturaverzekering van FBTO gaat met 2 euro per maand omhoog. De naturaverzekering sluit je al vanaf € 105,50 per maand. De FBTO restitutie verzekering kost in 2018 € 109,95 per maand.

FBTO geeft aan dat afgelopen jaar 75% van haar verzekerden koos voor de naturaverzekering.

Aanvullende modules bij FBTO zorgverzekering

De dekking van de FBTO basisverzekering kun je uitbreiden door te kiezen voor één van de aanvullende verzekeringen. FBTO heeft tien aanvullende modules waaruit je kan kiezen.

Veel van deze modules moet je direct afsluiten met de basisverzekering. Drie modules kun je het hele jaar door aanzetten. Dit hoef je dus niet direct aan te geven.

De modules die je tegelijk met de basisverzekering moet kiezen zijn:

 1. ​Tand       
 2. Spieren & Gewrichten    
 3. Gezichtszorg & Orthodontie        
 4. Gezinsplanning  
 5. Zorg & Herstel    
 6. Alternatieve geneeswijzen           
 7. Conditie & Fitheid           

Deze modules gaan dus direct in op 1 januari 2018, tegelijk met de nieuwe basisverzekering.

De volgende drie modules kun je het hele jaar door aanzetten. Deze gaan dan in op de 1e van de volgende maand.

 1.  Zorg in het buitenland    
 2. ​Tand ongeval      
 3. Ongevallen        

Zie de site van FBTO voor informatie over deze aanvullende modules bij de FBTO zorgverzekering. Met meer informatie over de verschillende vergoedingen en premie per module.

Wijziging in dekking aanvullende FBTO modules

Als je al een FBTO zorgverzekering hebt moet je ven goed naar de aanvullende modules kijken. FBTO heeft de vergoeding van de module Spieren & Gewrichten aangepast. De maximale vergoeding van 1000,- euro per jaar is komen te vervallen. De maximale vergoeding voor deze module is nog maar € 350,- per jaar.

Ook de module Zorg en Herstel is veranderd. De dekking van deze module is aangepast voor:

 • Nieuw: vergoeding voor een online EHBO cursus van het Rode Kruis.
 • Nieuw: vergoeding voor 2e arts online. Online uitleg van een medisch specialist over uw klacht of diagnose, binnen 3 werkdagen ontvangt u een reactie.
 • De vergoeding voor zittend ziekenvervoer stopt.

Kortingen bij jaarpremie FBTO lager

Afgelopen jaar kreeg je nog een korting van 3% op de premie bij een jaar premie. Dit jaar krijg je slechts 2% korting op de premie als je kiest voor betalen per jaar in plaats van betalen per maand.

Zie de site van FBTO voor meer informatie over de premies en de vergoedingen. Of bekijk de speciale informatie pagina over de FBTO zorgverzekering.