Minder Nederlanders wisselen van zorgverzekering, verassend?

VGZ Zorgverzekering 2014De verwachting is dat dit jaar minder Nederlanders wisselen van zorgverzekering. Dit is de conclusie van het onderzoek dat Nivel in samenwerking met zorgverzekeraars VGZ en Unive heeft uitgevoerd. Dit bericht is gepubliceerd in de Volkskrant maar natuurlijk direct opgepakt door verschillende media.

Daling met wisselen van zorgverzekering

Vorig jaar zagen we nog 7,2 procent van de Nederlanders wisselen van zorgverzekering. Op basis van het onderzoek kunnen we verwachten dat het percentage nu veel lager zal liggen. De schatting is nu een percentage van 5,5 procent. Dit zijn al gauw tweehonderdduizend consumenten minder dan vorig jaar. De prognoses van dit onderzoek liggen niet in lijn met de voorspellingen van de vergelijkingssites.

De verzekeraars en vergelijkingssites beschikken over verschillende informatie en hebben ook een ander belang bij het wisselen van zorgverzekering.

Lagere premie oorzaak minder wisselen van zorgverzekering

Zorgverzekeraar VGZ stelt dat de daling van de premies van de verschillende zorgverzekeringen de belangrijkste reden is dat mensen niet van zorgverzekeraar gaan wisselen. Met het wisselen van verzekering zijn consumenten vaak op zoek naar een besparing op de premie ten opzichte van het jaar daarvoor. Nu veel verzekeraars een premieverlaging hebben doorgevoerd is de prikkel om te shoppen voor een goedkopere zorgverzekering lager.

Lees meer over de zorgverzekering van VGZ.