Minder mensen wisselen zorgverzekeraar?

Zorgkiezer wisselen zorgverzekeraarZorgkiezer.nl geeft aan dat dit jaar veel minder mensen wisselen van zorgverzekeraar. Vorig jaar wisselden nog 1,1 miljoen mensen van zorgverzekering. Dit jaar ligt dat aantal aanzienlijk lager. Gemeten tot aan de kerst ligt het aantal ruim 20% lager ten opzichte van het vorige jaar.

Minder aandacht voor zorgverzekering

Peter Ruys van Zorgkiezer denkt dat de zorgverzekering dit jaar minder leeft. De premieverhogingen zijn dit jaar beperkt gebleven. Ook waren er geen grote wijzigingen bij de zorgverzekering zoals de vrij artsenkeuze. Dit had afgelopen jaar nog veel aandacht gekregen. Daarnaast ziet vergelijkingssite Zorgkiezer.nl oom minder reclames voor de zorgverzekeringen. De zorgverzekeraars zijn terughoudend met marketing acties en reclames op televisie.

Geen cadeautjes

Afgelopen jaren was er veel concurrentie tussen de zorgverzekeraars. Met man en macht probeerden de zorgverzekeraars nieuwe verzekerden binnen te halen. In de laatste dagen van het jaar werden nog cadeaus aangeboden om over te stappen van zorgverzekering. Vele consumenten waren dan ook gewend geraakt om tot het laatste moment te wachten om de zorgverzekering te kiezen. Met overbelaste websites en call centers als gevolg. De zorgverzekeraars hebben afgesproken om deze acties niet meer te doen.

Minder advertenties scherpe premies

Zorgkiezer.nl ziet dit jaar ook minder advertenties van zorgverzekeraars met scherpe premies. Nu is er meer duidelijkheid over de premies en wordt minder geadverteerd met de scherpe vanaf zorgpremie bij het maximale eigen risico.

Dit jaar hebben de verzekeraars ook minder uitgegeven aan de reclames. Zorgkeizer.nl geeft aan dat er 8% minder is uitgegeven tot en met week 52. Dat is bijna 3 miljoen minder.

Afsluiten kan later

Mensen die willen wisselen van zorgverzekering moeten voor het eind van het jaar de huidige zorgverzekering opzeggen. Voor het afsluiten van een nieuwe verzekering heeft de consument nog tot 1 februari. Het is dus belangrijk om tijdig op te zeggen.