Half miljoen verzekerden wisselen zorgverzekering nog?

Independer veel overstappenIndepender kwam deze week met een persbericht waarin het de verwachting uitspreekt dat nog een half miljoen mensen gaat wisselen van zorgverzekering. De meeste mensen stappen ieder jaar traditioneel over in de laatste week. Zo na de kerst nemen we dan de tijd om goed naar de huidige zorgverzekering te kijken en te bepalen of een andere zorgverzekering misschien wel beter is.

In het bericht spreekt Independer ook de verwachting uit dat in totaal een miljoen mensen van zorgverzekering zal wisselen. Het aantal zal lager gaan uitvallen dan de 1,2 mijlen van vorige jaar. In de pers geven verschillende partijen aan een lager percentage van overstappers te zien.

Via Independer gesloten

In het persbericht staat ook te lezen dat 1 op de 5 Nederlanders de nieuwe zorgverzekering afsluit via de site van Independer. Hierdoor heeft de vergelijkingssite dan ook veel informatie over de overstapmarkt geeft het aan.

Ruud Martens, algemeen directeur van Independer, laat weten dat we steeds later de nieuwe zorgverzekering kiezen. Het percentage dat na de kerst de daadwerkelijke zorgverzekering kiest groeit. Vorig jaar lag het percentage op 43% “Wij gaan ervan uit dat dit jaar 45% tot 50% van het totaal aantal overstappers komende week de switch maakt.”

Independer geeft nog andere redenen aan waarom mogelijk later de nieuwe zorgverzekering wordt gekozen:

  • premies nieuwe zorgverzekering zijn dit kaar later bekend gemaakt, we hebben minder tijd om te kiezen
  • mensen wilden eerst weten hoe het met de vrije artsen keuze zit, hierover krijgt Independer veel vragen.

Laat wisselen zorgverzekering door Vrije artsenkeuze

Independer krijgt dus meer vragen over de vrije artsen keuzen. De klantenservice van de vergelijkingssite zit per gesprek ook langer aan de telefoon door de onzekerheid van klanten ten aanzien van de vrije artsen keuze.

Verschillende vergelijkingssites gebruiken

Zie inderdaad veel consumenten die naar de vergelijkingssites gaan om te kijken wat ze aangeven ten aanzien van de passende zorgverzekeringen. Daarbij gaan ze niet alleen naar de site van Independer maar pakken ze ook de vergelijkingssites als HoyHoy.nl en Zorgkiezer.nl erbij. Ze zouden ook kunnen kijken naar de zorgvergelijker op Geld.nl. Waarschijnlijk is deze aanbieder minder bekend, hoor daar minder mensen over spreken.