Menzis topman pleit voor lager Eigen Risico

Menzis lager Eigen RisicoRoger van Boxtel was afgelopen weekend te gast in het televisieprogramma buitenhof. In het programma pleitte de topman van zorgverzekeraar Menzis voor een lager Eigen Risico bij de zorgverzekering. Met de huidige 375 euro zitten we wel op het maximum. Tevens ziet Roger van Boxtel ook graag dat de premie van zorgverzekering wat meer inkomensonafhankelijk wordt. Hiernaar zou het kabinet moeten kijken.

Steeds meer mensen hebben moeit om de premie van de zorgverzekering te betalen. Een enkeling heeft daarvoor zelfs een betalingsregeling moeten afsluiten. Mensen komen klem te zitten met de uitgaven en een laag inkomen. Vooral de groep met een kleine portemonnee moeten wat meer lucht krijgen geeft de fractievoorzitter van D66 in de Eerste Kamer aan. De koopkracht van de mensen met een midden inkomen en een lager inkomen moet gaan toenemen.

Binnenkort stop van Boxtel als topman bij verzekeraar Menzis. Ben benieuwd of zijn opvolger zich ook namens de verzekeraar hard gaat maken voor het niet verder laten stijgen van het eigen risico. We zullen even moeten afwachten.