Menzis maakt de Jaarpremie 2011 bekend

Menzis zorgverzekeringenDe jaarpremie van de Menzis Basisverzekering voor 2011 is vastgesteld op € 1.257. Dat betekent dat de maandpremie € 104,75 wordt. De premies van de meest gekozen aanvullende verzekeringen stijgen met € 0,35 (ExtraVerzorgd 1) en € 0,75 (ExtraVerzorgd 2) per maand. Hiermee blijft de premieverhoging van de aanvullende verzekering voor het overgrote deel van de klanten zeer beperkt.
Menzis keert geen winst en bonussen uit en gaat zeer zorgvuldig om met de premies. Desondanks stijgt de premie voor de basisverzekering van Menzis dit jaar met 10%. Dit is voornamelijk het gevolg van overheidsmaatregelen. Daarnaast stijgen de zorgkosten door de toename van chronisch zieken, de technologische vooruitgang en vergrijzing. Menzis kiest ervoor om veel van de door de overheid geschrapte dekking uit de basisverzekering onder te brengen in zijn aanvullende verzekeringen.
De stijging van de premies voor deze aanvullende verzekeringen heeft Menzis voor het grootste deel van haar verzekerden beperkt weten te houden. Zo verzekeren wij onze klanten, ook in deze economisch moeilijke tijden van kwalitatief goede zorg tegen een scherp tarief.
Voor Menzis staan de belangen van de klanten voorop. De zorg in Nederland is erg goed, maar soms kan het beter en klantgerichter. Daarom stimuleren we zorgverleners om extra kwaliteit te bieden aan onze klanten. Zo belonen we bijvoorbeeld huisartsen wanneer zij ruimere openingstijden en een betere bereikbaarheid hebben, apothekers en fysiotherapeuten als zij extra service bieden.
In 2011 wordt het aantal TopZorg behandelingen in ziekenhuizen uitgebreid van 9 naar 10. Het gaat daarbij om veel voorkomende behandelingen zoals amandelen, borstkanker, hernia, heupartrose, knieartrose, liesbreuk, meniscus, staar, spataderen en slaapapneu (nieuw). Bij ziekenhuizen die voor behandelingen het TopZorg keurmerk dragen, staan kwaliteit, snelheid, klantgerichtheid en duidelijke informatieverstrekking aan de patiënt centraal.
De wereld van de zorg is voor veel mensen onoverzichtelijk. Menzis wijst zijn klanten de weg in die ingewikkelde zorgwereld. Dat maakt Menzis méér dan alleen de verzekeraar die de rekening betaalt. (bron: Persbericht Menzis)