Menzis introduceert Zorgverzekeringscan
Ieder jaar weer is er in de laatste maanden meer aandacht voor de zorgverzekering. Vooral als de regering rond prinsjesdag de nieuwe regelingen voor de zorgverzekering bekend maken. Later in het jaar volgen dan de berichten van de verschillende zorgverzekeraars over de inhoud van de aanvullende pakketten maar vooral de premiestelling voor de basisverzekering en de aanvullende verzekeringen. De laatste jaren stijgt het verplichte eigen risico bij de zorgverzekering. Ook nu heeft de overheid aangekondigd dat in het nieuwe verzekeringsjaar 2012 het eigen risico bedrag zal toenemen. Naast deze aanpassing zijn er meer wijzigingen. Voor de verzekerden is het erg lastig om een duidelijk beeld te krijgen wat er precies gaat veranderen met de zorgverzekering. Zorgverzekeraar Menzis komt daarom met online informatie over de veranderingen in de Zorgsector in de vorm van een Zorgverzekeringscan. Deze Zorgverzekeringscan biedt direct inzicht in persoonlijke gevolgen van maatregelen in de gezondheidszorg. In het persbericht van vorige maand geeft Menzis de volgende toelichting:
Op 1 januari stijgt het eigen risico voor de zorgverzekering van 170 naar 210 euro per jaar. Het is een van de bezuinigingsmaatregelen die het kabinet op Prinsjesdag bekendmaakte. Deze maatregelen leiden tot grote veranderingen in de zorgsector en zorgverzekering. Wie wil weten wat die veranderingen voor de eigen situatie gaan betekenen, kan vanaf vandaag terecht op www.zorgverzekeringscan2012.nl.
De zorgverzekeringscan toont de bezoeker aan de hand van twaalf vragen, die met een simpel ja of nee kunnen worden beantwoord, wat de veranderingen in de zorg voor de persoonlijke situatie betekenen. Direct na het invullen krijgt men een persoonlijke uitslag met nadere informatie. Het maakt niet uit bij welke zorgverzekeraar men is aangesloten.
De zorgverzekeringscan is een initiatief van Menzis, een onafhankelijke zorgpartner zonder winstoogmerk. Zij ziet het als haar taak om objectieve informatie te verstrekken over de veranderingen in de zorg, zodat mensen op een verantwoorde manier een keuze kunnen maken over de invulling van hun ziektekostenverzekering.