Mediq en Agis lanceren Ramadan check

Agis ZorgverzekeringHet vasten van moslims tijdens de Ramadan kan ook gevolgen hebben voor het medicijn gebruik en dus de werking van de medicijnen. Op de consumenten beter te kunnen adviseren over de gevolgen van verkeerd medicijngebruik tijdens het vasten komen Agis en Mediq met een Ramadan check. Volgens de bedrijven zijn patiënten niet altijd bewust van het nut om zich aan een voorgeschreven medicijngebruik te houden.

Vaak zie je dit terug in het innemen van medicijnen op verkeerde tijdstippen of het vroegtijdig afbreken van een voorgeschreven kuur. Eventuele negatieve gevolgen zijn meestal pas later merkbaar. Mediq en Agis willen nu juist dit bewustzijn verhogen.
Extra aandacht voor medicijngebruik tijdens Ramadan
Rond de Ramadan zullen Agis en Mediq extra aandacht besteden aan het medicijngebruik onder moslims. Volgens de bedrijven willen ongeveer 70% van de islamitische apotheekbezoekers vasten.

Onduidelijk is hoe ze dit kunnen combineren met het medicijngebruik. Meestal besluiten ze om de behandeling volledig stop te zetten. Voor en tijdens de vastenperiode attenderen apothekers moslims op de mogelijkheid om een afspraak te maken voor een persoonlijk en deskundig advies over medicatiegebruik tijdens de Ramadan.

In de Mediq Apotheek kunnen patiënten een overzicht laten opstellen van de innamemomenten van de medicatie. Indien nodig worden voorgeschreven inname momenten aangepast. Natuurlijk in overleg met huisarts of specialist indien nodig.
In de komende

jaren zal de Ramadan periode vallen in de zomermaanden. Doordat het langer licht is zal de periode om te eten extra kort zijn. Dus daarmee ook de periode voor het medicijngebruik. Dus zullen de moslims goed geïnformeerd moeten worden over het juiste medicijngebruik.