Mannen wachten tot laatste moment met zorgverzekering

Verzekeringssite Zorgverzekering 2014Grappig. Ben je net nog even naar je eigen zorgverzekering aan het kijken. Komt het persbericht binnen van de Verzekeringssite. Waarin de site aangeeft dat het juist de mannen zijn die tot het laatste moment wachten om te beslissen over de nieuwe zorgverzekering. In de drukke laatste dag van het vergelijken van de zorgverzekering zijn de mannen dus de last minute shoppers. “Opvallend is dat relatief meer mannen op het laatste moment overstappen van zorgverzekering,” aldus Erik Hordijk van Verzekeringssite.nl.

Uit de getallen van de vergelijkingssite blijkt dat zorgverzekeringen normaal meer door mannen worden afgesloten. Op het einde van dit jaar ligt het percentage zelfs 10% hoger. Hiermee wordt maar weer eens duidelijk dat de financiële zaken in het huishouden vaak aan de mannen wordt overgelaten.

Jongeren ook late beslissers

In hetzelfde persbericht geeft de site ook aan dat jongeren ook wachten tot het laatste moment om een zorgverzekering te kiezen. In deze dagen wisselt 10% meer van zorgverzekering. En ze hebben nog even de tijd. Het is nog steeds geen 1 januari.

Welke zorgverzekering zal de grote winnaar zijn?

Ben wel benieuwd welke zorgverzekering dit jaar de grote winnaar zal zijn. Welke verzekeraar heeft het beste pakket samengesteld en heeft een goede campagne gedraaid. Wordt het een budgetverzekering of worden de internetzorgverzekeringen de winnaars. Gisteren kwam de Verzekeringssite al met een voorlopige top 5 voor deze internetverzekeringen:

  1. TakeCareNow!
  2. CZdirect
  3. Anderzorg
  4. Bewuzt
  5. Ditzo