Lastig zorgverzekering samen te stellen bij Kiemer

Kiemer ZorgverzekeringDit weekend heb ik dan ook eindelijk het voorstel ontvangen van mijn zorgverzekeraar. Voor mij dan ook de start om langzaam aan te gaan kijken wat de markt dit jaar te bieden heeft. Nu wil ik eens niet wachten tot het eind van het jaar en al vroeg de zorgverzekeringen vergelijken. Als eerste maar eens kijken naar het aanbod van de nieuwe zorgverzekeraar Kiemer.

Deze heeft volgens de informatie op haar site een erg scherpe premiestelling voor de basisverzekering. Deze begint vanaf 75 euro per maand. Deze basisverzekering kun je uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Waaronder ook aanvullende tandarts verzekeringen. Deze verzekeringen hebben allemaal een naam gekregen. Neem aan dat het kindernamen zijn gezien de positionering van Kiemer als kindvriendelijke zorgverzekering.

Voor mij bieden deze namen niet echt veel duidelijkheid. Dus maar de premie berekeningsmodule opgestart. Na invullen van mijn geboortedatum blijkt dat voor mij de basis verzekering geen 75 euro per maand is maar op een 99 euro uitkomt. Waarom het voor mij geen 75 euro is wordt me niet meteen duidelijk. Blijkt dus aan de hoogte van het vrijwillige eigen risico te liggen.

Als ik hier voor 500 euro kies kom ik op de verwachte maandpremie uit. Daarboven op komt een premie voor de aanvullende dekking, respectievelijk 15, 25 of 85 euro. Een aanvullende tandartsverzekering kan worden gesloten voor 9 euro of 18 euro per maand. Op zich een duidelijke premieberekening maar een beperkt inzicht in de dekking van de gekozen opties. Daarover kun je wel uitleg krijgen via andere pagina’s op de site.

Maakt het onderling vergelijken van Kiemer zorgverzekeringen lastig.