Korting zorgpremie minder bij hoger Eigen Risico?

korting zorgpremie eigen risicoIn haar persbericht geeft Geld.nl aan dat de korting zorgverzekering minder is bij verhogen eigen risico. Geld.nl heeft een inventarisatie gedaan naar de zorgverzekeringen in 2016. Het valt op dat je minder korting op de premie krijgt bij vrijwillig verhogen eigen risico. “Koos je in 2015 voor het maximaal verhogen van je eigen risico met 500 euro, dan leverde je dat gemiddeld 19,72 euro korting per maand op. In 2016 ligt dit gemiddeld bedrag op 17,74 euro korting per maand”. Laat Amanda Bulthuis van Geld.nl weten. Het maximale eigen risico is dit jaar op 885 euro vastgesteld.

Daling korting zorgpremie CZdirect en Anderzorg grootst

Geld.nl geeft aan de opvallendste verlaging van de korting die van Anderzorg en CZdirect te vinden. Juist deze jongerenlabel geven 36 euro per jaar minder korting op de premie. Dit ten opzichte van de korting die je in 2015 kreeg bij het maximale Eigen Risico. Juist de groep jongeren en studenten kozen voor deze zorgverzekeringen en een maximaal eigen risico. Vaak gebruiken jongeren en studenten weinig tot geen zorg.

Ondanks de verlaging van de korting op de premie, heeft Anderzorg nog steeds de laagste premie. Dit voor de basisverzekering met het maximale eigen risico.

Ook bij de zorgverzekeringen van Achmea is een verlaging van de korting waargenomen. Maar volgens geld.nl bieden deze verzekeringen nog steeds een bovengemiddelde korting bij het hoogste eigen risico.

Verstandig kiezen voor Eigen Risico verhogen

Avéro Achmea en Zilveren Kruis laten weten dat ze de verzekerden bewuster voor een hoger eigen risico willen laten kiezen. De prikkel van een hoge korting op de premie bij maximaal eigen risico is daarom iets minder gemaakt. Het moet een bewuste keuze zijn van de klant om voor het maximale risico te gaan.

Dit standpunt van de Achmea zorgverzekeringen wordt ook gedeeld door verzekeraar Univé. Univé zag mensen met betalingsproblemen stijgen door het hoge eigen risico. Juist de verzekerden met een lager inkomen kozen voor een aantrekkelijk korting op een dure zorgverzekering. Wanneer zorg wel nodig blijkt te zijn komt deze groep in financiële problemen.

Avéro Achmea heeft samen met andere verzekeraars al aangeklopt bij Minister Schippers. De Minister van Volksgezondheid is gevraagd om de eigen risico bedragen te koppelen. inclusief een lager maximum.

Lees meer over het wel of niet verhogen van het Eigen Risico op de site van Geld.nl, de financiële vergelijkingssite.