Korting op OHRA zorgverzekering met steun goed doel

OHRA Zorgverzekering 2013Bij OHRA kun je nu een zorgverzekering afsluiten met korting en direct een goed doel steunen. Daarbij zijn verschillende goede doelen mogelijk. OHRA geeft aan dat in Nederland goede zorg vanzelfsprekend is. De verzekeraar ziet dat dit niet voor alle mensen in de wereld is. Daarom is het een samenwerking aangegaan met goede doelen. Iedereen die een OHRA zorgverzekering afsluit kan direct voor iemand zorgen in een ontwikkelingsland. Daarvan kan je ook zelf profiteren met een korting op OHRA Zorgverzekering van 7% op de afgesloten zorgverzekering.

Vier goede doelen bij OHRA Zorgverzekering

Bij het afsluiten van de OHRA zorgverzekering krijg je zelf direct dus een korting van 7% op de premie. Maar je kunt ook aangeven welke goed doel je wilt ondersteunen. Vorig jaar ging de verzekeraar daar al een samenwerking voor aan met ONEforONE. Deze organisatie verzorgt rechtstreekse hulp in Tanzania. Vorig jaar werd voor iedere OHRA zorgverzekering ook een weeskind in Tanzania voorzien van een zorgverzekering.

Op haar site geeft OHRA aan dat vorig jaar al 500 weeskinderen in vier verschillende weeshuizen een zorgverzekering hebben gekregen. Dit jaar heb je meer keuze bij de goede doelen. Met drie nieuwe goede doelen zijn er nu in totaal vier verschillende doelen waaruit gekozen kan worden:

  • ONEforONE, een zorgverzekering voor een weeskind in Tanzania
  • War Child, nieuw sport- en speelmateriaal voor oorlogskinderen in Sri Lanka
  • Cordaid Memisa, Terugdringen van moedersterfte tijdens zwangerschap of bevalling
  • SOS Kinderdorpen, een liefdevolle familie voor kinderen in Medan, Indonesië

Na de Tsunami van 2004 heeft SOS Kinderdorpen in Medan een kinderdorp gebouwd voor 150 kinderen. Dit is een van de mogelijkheden waaruit gekozen kan worden.

Meer over de OHRA Zorgverzekering

Met de keuze voor een OHRA zorgverzekering kies je voor een restitutiepolis. Dit betekend dat jezelf de zorgverleners kan kiezen. Bij deze verzekering kun je 24×7 de zorgpolis online inzien en de rekeningen online declareren. Vanuit de wet is het minimale eigen risico vastgesteld op 350 euro per jaar. Een fors bedrag. Bij de OHRA Zorgverzekering heb je de mogelijkheid om dit eigen risico in termijnen te betalen. Deze betaling zal in tien termijnen van 35 euro plaatsvinden.

De eerste betaling zal worden gedaan in februari 2013. Dan zal de laatste termijn betaling plaatsvinden in november 2013. Dus net voor de dure decembermaand is het eigen risico betaald. Eventueel betaald Eigen Risico zal door OHRA natuurlijk worden teruggestort in het eerste kwartaal van 2014.

De verzekerde zal wel zelf moeten aangeven dat deze gebruik wil maken van de gespreide betaling. Dit door het invullen van een formulier dat bij OHRA op de site is geplaatst.

Aanvullende zorgverzekeringen bij OHRA

De dekking van de OHRA basisverzekering kan worden uitgebreid door afsluiten van aanvullende verzekeringen. In totaal heeft OHRA vier aanvullende verzekeringen. Daarnaast kan je nog een aparte tandartsverzekering afsluiten. De OHRA TandenGaaf verzekering is een uitgebreide tandartsverzekering. U kunt kiezen voor een verzekerd bedrag van € 250,-, € 500,- of € 750,-.
Meer informatie over OHRA Zorgverzekering

Bewaren