Kleine besparing zorgverzekering Zilveren Kruis

Zilveren Kruis zorgverzekeringVandaag dan toch zelf ook maar de zorgverzekering kijken. De enveloppe van Zilveren Kruis was nog steeds niet geopend. Deze dan maar eens overmaken om te zien welke wijzigingen er allemaal zijn doorgevoerd. Merk dat ik niet eens meer goed weet welke zorgverzekering ik vorig jaar precies had samengesteld. Heb er toen veel tijd aan besteed en veel zaken met elkaar vergeleken. Merk dat ik het wel weer even moet opfrissen. Welke aanvullende verzekeringen zijn er precies bij Zilveren Kruis en hoeveel behandelingen voor bijvoorbeeld fysiotherapie worden uit deze dekking vergoed.

Blijkt dus dat ik een dekking heb voor 27 behandelingen. Ruim voldoende. Toch maar even naar de site van Zilveren Kruis gegaan. Daar een premieberekening gedaan. Op basis van de collectiviteit krijg ik dus 10% korting op de basisverzekering en 15% op de aanvullende verzekeringen. Deze korting wordt ook gegeven over de tandartsverzekering.

Minder premie voor basisverzekering Zilveren Kruis

Heb natuurlijk ook even naar de verschillen tussen de premie bedragen gekeken. De premie voor de basisverzekering is ten opzicht van de premie van het vorige jaar gedaald. Dit scheelt bijna 100 euro. Helaas is de premie voor de aanvullende verzekering juist omhoog gegaan. Toch zie ik dat de totale premie iets is gedaald. Het voordeel is net iets minder dan 50 euro.

Aanbieding Zilveren Kruis vergelijken met andere aanbieders?

Ga ik nu toch nog vandaag de aanbieding van Zilveren Kruis vergelijken met de zorgverzekeringen van andere aanbieders? Denk het maar niet. Vorig jaar doorslaggevend om voor de zorgverzekering van Zilveren Kruis te gaan is dat deze via het salaris wordt verrekend. Geen gezeur ten aanzien van de premiebetaling. En een bijkomend voordeel van de korting voor een jaarbetaling. Wel zo makkelijk. Verder heb ik ook geen problemen gehad met de zorgverzekeraar. Dus keuze gemaakt. Polisblad en vergoedingenoverzicht kan de kast in.