Klanten ONVZ positief in onderzoek

Onvz verzekeringenZorgverzekeraar ONVZ publiceert op haar site de resultaten van een onderzoek naar de klanttevredenheid van verzekeraars. Dit onderzoek is uitgevoerd in opdracht van het Verbond van Verzekeraars. Aan dit onderzoek namen maar liefst 44 verzekeraars deel. Daarbij is niet alleen de klanttevredenheid onder de zorgverzekeraars gemeten. Ook de verzekeraars actief in het schadedomein en leven domein zijn meegenomen in het onderzoek.

Volgens de informatie op de site van ONVZ hebben bijna 35000 klanten van de deelnemende maatschappijen deelgenomen aan het onderzoek. Zij zijn gevraagd naar de ervaringen met hun verzekeraar. Gezien dit grote aantal consumenten dat heeft meegemaakt, is dit het grootste onderzoek ooit dat is uitgevoerd in de financiële sector. De resultaten van het onderzoek zijn op 16 december gepubliceerd.

ONVZ geeft aan dat het in het onderzoek een mooi resultaat heeft behaald met een score van een 7,6. Dit is inderdaad een erg mooi resultaat. Wanneer je echter alle resultaten bekijkt valt het direct op dat alle verzekeraars goed scoren. Zowel wat betreft de nieuwe klanten, bestaande klanten als het declaratie proces of claimafhandeling. Helaas zijn alleen de resultaten getoond voor de verzekeraars die lid zijn van het Verbond van Verzekeraars. Erg jammer dat de resultaten van OHRA Zorgverzekering en FBTO Zorgverzekeringen niet beschikbaar zijn.

Meer informatie over de ONVZ Zorgverzekering

Bewaren