Kies niet direct goedkoopste zorgverzekering

Wegwijs direct goedkoopste zorgverzekeringOp zoek naar scherpe premie? Kies niet direct goedkoopste zorgverzekering. Wegwijs geeft op haar site deze week advies voor zorgverzekering vergelijken. Wegwijs geeft aan dat het bij vergelijken van de zorgverzekering het niet altijd om de goedkoopste zorgverzekering gaat. Wegwijs geeft 5 adviezen om een zorgverzekering te kiezen die bij je eigen zorgwens past.

Niet direct goedkoopste zorgverzekering ?

Voor het vergelijken van de zorgverzekering tonen veel vergelijkingssites en zorgverzekeraars de premies van de zorgverzekeringen. De premie van de basisverzekering en de aanvullende verzekeringen. De dekking van iedere basisverzekering is gelijk. Toch houdt het niet in dat je bij iedere basisverzekering dezelfde zorg krijgt. Wegwijs geeft aan dat je bij budgetpolissen risico loopt op extra kosten door beperkte vergoeding voor bepaalde behandelingen. Bijvoorbeeld beperkte vergoeding bij bepaalde ziekenhuizen en select aanbod van apothekers voor je medicijnen. De zorgverzekeraar bepaalt bij de budgetpolis vaak de zorgverlener.

Keuzevrijheid zorgverzekering

Het tweede advies van Wegwijs is ten aanzien van de keuzevrijheid bij de zorgverzekering. Bij de restitutieverzekering heb je meer vrijheid bij het kiezen van de zorgverlener. De zorgverzekering vergoedt meestal de behandelingen. Soms op basis van gangbare tarieven bij zorgverleners waarmee geen contract is gesloten.

Als je toch voor een naturaverzekering kies, meestal voor een lagere premie, kun je met beperkte vergoedingen te maken krijgen. De zorgverzekeraars vergoeden bij een naturapolis niet alles bij niet gecontracteerde zorgverleners. Kijk bij de naturaverzekering goed of jouw gewenste zorgverlener wel een contract heeft gesloten met de zorgverzekeraar.

Lager maandlasten bij hoger eigen risico?

Als je nog minder premie wilt betalen voor je zorgverzekering kun je soms kiezen voor een vrijwillige eigen risico. Dit bovenop het wettelijk verplichte eigen risico dat door de overheid is vastgesteld. Hoe hoger het totale eigen risico, hoe lager de maandpremie voor de basisverzekering. Bij veel zorgverzekeringen kun je tot het maximale bedrag van € 885 gaan. Maar er zijn ook zorgverzekeringen met beperkte keuzes voor het eigen risico.

Als je verwacht veel zorg nodig te hebben is het advies van Wegwijs om geen extra hoog eigen risico te kiezen. Denk je juist geen zorg nodig te hebben, kan een hoog eigen risico een optie zijn.

In het vierde advies gaat Wegwijs in op het voordeel van de aanvullende zorgverzekering. Hierbij moet je goed op de voorwaarden en dekking letten.

Het vijfde advies gaat over de tandartsverzekering. Een relatief dure aanvullende zorgverzekering volgens Wegwijs. Als je tandarts weinig hoeft te doen, anders dan controle en tandsteen te verwijderen? Dan kan zelf afrekenen in plaats van een tandartsverzekering voordeliger zijn.

Lees meer over de adviezen bij het vergelijken van de zorgverzekeringen 2016 op de site van Wegwijs.