Je kan aanvullende zorgverzekering nog wijzigen

Dekking aanvullende zorgverzekeringHet is niet voor iedereen bekend dat je de aanvullende zorgverzekering nog steeds kan wijzigen. De deadline voor het stopzetten van de huidige basisverzekering is vastgesteld op 31 december. Voor het eind van het jaar moet je aangeven of je naar een nieuwe zorgverzekeraars wil. Nadat de lopende zorgverzekering is stopgezet heb je nog een maand om de nieuwe basisverzekering te kiezen. Voor de klanten die zich hadden ingeschreven voor een nieuwe ANNO12 zorgverzekering is dit ook wel belangrijk. Zij hebben nog een maand om te beslissen of ze ingaan op het aanbod voor de zorgverzekering van DSW die ze hebben ontvangen. Bij de zorgverzekering hoeft dus niet alles op 1 januari geregeld te zijn.

Nog aanvullende zorgverzekering aanpassen

Je kunt in de eerste maand van het jaar ook nog de dekking van je aanvullende zorgverzekering aanpassen. Je hebt tot 1 februari de tijd om de tandartsverzekering en aanvullende zorgverzekering te wijzigen. Naast het aanpassen van de hoogte van de dekking kun je ook nog besluiten om de aanvullende dekking stop te zetten. Let hierbij wel goed op de voorwaarden die de zorgverzekeraar hieraan stelt. Het kan zijn dat je na de 31e december niet meer voor elke aanvullende zorgverzekering de maximale dekking kan nemen. Ook kan een zorgverzekeraar nu een zwaardere medische acceptatie hanteren als je nu nog de aanvullende zorgverzekering sluit of de dekking aanpast. Zorgverzekeraar Zilveren Kruis maakt op de social media veel reclame voor deze aanpassings mogelijkheid.

Kijk dus nog eens goed naar de dekking van de gekozen aanvullende zorgverzekering. Misschien dat je nu toch nog deze dekking wilt aanpassen. Heb je vragen ten aanzien van je eigen mogelijkheden, neem dan contact op met je zorgverzekeraar. Bijvoorbeeld via de Social Media zoals Twitter of Facebook. Vaak worden de vragen daar sneller beantwoord.