Is de OHRA Zorgverzekering wat voor mij?

OHRA Zorgverzekering 2013Deze dagen staan voor mij in het teken van een nieuwe zorgverzekering uitzoeken. In afwachting van het collectiviteitsnummer van mijn werkgever ook maar even naar andere verzekeraars kijken. Daarbij kwam ik ook op de site van OHRA terecht. De verzekeraar die graag direct duidelijkheid wil geven. Deze boodschap zien we ook in de commercial op televisie. Deze spot laat zien lokale hulpdiensten je de beste zorg willen geven. Dit kan dan wel eens duur uitvallen als de verzekeraar niet alle luxe vanuit de verzekering zal vergoeden

Een premieberekening bij OHRA

Voor het uitvoeren van een premieberekening vraagt OHRA eerst om een aantal persoonlijke gegevens. Vervolgens kun je ook opgeven of je van een korting kan profiteren. Zo kunnen leden van verenigingen en werknemers vaak korting krijgen op de zorgverzekering van OHRA. Op de site worden KPN, War Child, TNT Express, De Zaak, SOS Kinderdorpen, Makro en bijvoorbeeld Cordaid Memisa genoemd. In een speciale tekst geeft de verzekeraar aan dat je ook kan profiteren van Sterk Voordeel.

Want als je OHRA Sterk gezien hebt bij een van de Vergelijkingssites kun je ‘OHRA Sterk Voordeel‘ kiezen. Voor mij een wat cryptische omschrijving. Maar de consumenten die hiervan kunnen profiteren zullen dit wel begrijpen.

Duidelijke premieopbouw

Op basis van de eerste antwoorden wordt een premie voor de zorgverzekering bepaald. Daarvan gaat OHRA uit van een eigen risico van 350 euro. Dit kan je natuurlijk aanpassen. Ook kun je in het vervolgscherm een keuze maken uit aanvullende verzekeringen en een tandartsverzekering. Voor alle opties die je aanpast zie je meteen de gevolgen voor de premie. In eerste instantie wordt het premie bedrag per maand getoond.

Maar ook bij OHRA kun je ook kiezen uit een premie betaling per kwartaal of per jaar. Kies je voor een van deze opties, krijg je een korting op de totale premie. Deze korting wordt direct in het overzicht getoond.

Direct aanvragen of bedenktijd

Onder de premieberekening krijg je direct de optie geboden om de zorgverzekering aan te vragen. Maar je hoeft niet direct te beslissen. De grootste knop is namelijk de mogelijkheid om de premieopgave per e-mail te ontvangen. Daarmee kun je nog even nadenken over het voorstel voordat je direct tot online afsluiten overgaat. (Meer over de OHRA zorgverzekering)