ING update veranderen van Zorgverzekeraar

ING Veranderen zorgverzekeraarIn haar nieuwsbrief van december komt ING met een update over veranderen van zorgverzekeraar. Het ING Economisch bureau deed onderzoek naar het wisselen van zorgverzekeraar. Eén op de zeven ondervraagden geeft aan van zorgverzekeraar te gaan veranderen. Dat is 15% van de totale groep. 69% van de ondervraagden geeft aan niet van plan te zijn om naar een andere verzekeraar te gaan. Blijft over een groep van 16% die het nog niet weet. De komende dagen zullen deze klanten de keuze moeten gaan maken. In totaal heeft ING ruim 21.000 reacties gehad op de peiling op Mijn ING Nieuws.

Minder honkvast

Uit het onderzoek blijkt dat de consumenten eerder van zorgverzekering zijn veranderd dan van energie maatschappij of telecom aanbieder. Bij de zorgverzekering heb je ieder jaar de mogelijkheid om te wisselen. Bij een energiemaatschappij of telefoon heb je meestal te maken met een contract dat langer loopt dan één jaar. Bij de zorgverzekering zijn we dus minder honkvast.

ING geeft in het bericht verder aan dat overstappen financieel aantrekkelijk kan zijn. Ook in het verzekeringsjaar 2015 lopen de verschillen tussen de zorgverzekeringen weer op. Dit blijkt ook uit het premie overzicht dat Independer heeft opgesteld. Het verschil tussen de hoogste premie voor de zorgverzekering en de scherpste premie bedraagt volgend jaar ruim 377 euro.

Verzekeraars kunnen niet concurreren op de dekking van de basisverzekering. Deze is bij alle verzekeringen gelijk. Wel kunnen de verzekeraars de verzekeringen laten verschillen in het zelf kunnen kiezen van een zorgverlener. Een zorgverzekering met een volledige vrije keuze is meestal duurder dan de zogenoemde budgetpolis waarbij een beperkte keuze is van zorgverleners.

Via de ING kun je ook een zorgverzekering afsluiten. Deze zorgverzekering loopt via VGZ. Via ING krijg je wel korting op deze zorgverzekering.