Independer ziet resultaat zorgverzekering teruglopen

Independer ZorgverzekeringVorig jaar was Independer.nl een van de grootste winnaars bij het afsluiten van nieuwe zorgverzekeringen. De vergelijkingssite wist vorig jaar maar liefst 93.000 verzekerden een zorgverzekering te laten afsluiten bij een andere zorgverzekeraar. Dit jaar valt het eindresultaat iets lager uit. In totaal wist de site 88.000 zorgverzekeringen te laten sluiten. Dit is een afname van maar liefst 5000 verzekerden.

Erg druk met zorgverzekeringen

Independer.nl geeft aan dat het afgelopen jaar erg druk was bij de zorgverzekeringen. In totaal hebben 2,5 miljoen Nederlanders de vergelijkingsmodule gebruikt om de zorgverzekeringen te vergelijken. Ook werden veel consumenten voorzien van een telefonisch advies.

Ditzo zorgverzekering grote winnaar

Dit jaar heeft Ditzo zorgverzekering het erg goed gedaan. Als nieuwkomer in de markt van zorgverzekeringen heeft het een groot marktaandeel gepakt. Bij Independer.nl was Ditzo dit jaar de meest gekozen zorgverzekering. Vorig jaar werd de productie nog gedomineerd door de zorgverzekeringen van Ohra en Delta Lloyd. Vorig jaar was de OHRA Zorgverzekering bijvoorbeeld nog goed voor 36% van de totale productie aan zorgverzekeringen.

Veel zorgverzekeringen van Achmea gesloten

Denk dat het toevallig is, maar dit jaar heeft Independer.nl veel zorgverzekeringen van de Achmea labels gesloten. De FBTO Zorgverzekering en de Avero Zorgverzekering scoorden beiden namelijk rond de tien procent van de totale productie. Is dit al direct het gevolg van de overname van Independer.nl door Achmea. Of heeft Achmea dit keer goede zorgverzekeringen laten opnemen in de vergelijking van de site.

Meer over de Independer zorgverzekeringen.

Reacties gesloten