Independer.nl opnieuw bovenaan in online onderzoek naar zorgverzekeringen

WUA Web PerformanceVandaag de resultaten van een nieuw onderzoek van WUA! onder de aanbieders van zorgverzekeringen. Opnieuw komt Independer.nl als beste uit de test. Opvallende stijger in het onderzoek is Zilveren Kruis. Daarmee heeft Zilveren Kruis de hoogste notering onder de internetsites van de verzekeraars zelf. Want in het onderzoek scoren namelijk de vergelijkingssites goed. Naast Independer.nl staat namelijk ook Verzekeringssite.nl in de top 3.

De zorglabels van Achmea scoren allemaal wel goed wat betreft de plaats in de ranglijst dus een tweede plaats voor Zilveren Kruis en een vierde en zesde plaats voor respectievelijk Agis en FBTO. Wat wel opvalt is dat slechts de eerste vier aanbieders van zorgverzekeringen een voldoende scoren. De meeste verzekeraars en scoren een onvoldoende op de Web Performance score. Waarbij CZ wel veel heeft moeten inleveren in positie op de ranglijst. De zorgverzekeraar uit Tilburg valt namelijk van de tweede plaats terug naar een iets wat teleurstellende negende plaats. Hieronder volgt het persbericht van WUA!.

Zilveren Kruis favoriete zorgverzekeraar in online onderzoek van WUA! Independer.nl mag zich opnieuw winnaar noemen van de Web Performance Scan naar aanbieders van zorgverzekeringen. Bij de vorige meting van het onderzoek van WUA! eindigde Independer.nl ook al als eerste. Zilveren Kruis Achmea belandt met nagenoeg dezelfde Web Performance Score op de tweede plaats, en wordt door de meeste respondenten aangewezen als favoriete zorgverzekeraar. De respondenten gaven in totaal 185 individuele beoordelingen over 45 verschillende websites.

De onderzoeksresultaten

40% van de respondenten bezoekt Independer.nl tijdens de online oriëntatie. Een sterk punt van de website is dat geen van de bezoekers na de eerste indruk besluit af te haken. De respondenten waarderen de eerste indruk dan ook met een 8,0. Ook op de thema’s Web Imago en Informatiewaarde wordt goed gepresteerd. 12,5% van de respondenten zou het liefst een nieuwe zorgverzekering via Independer.nl afsluiten. In november 2010 ging het nog om 7,5%.

Zilveren Kruis Achmea stijgt spectaculair van de achtste naar de tweede plaats. Met 50% van de respondenten die ZilverenKruis.nl raadpleegt, is het de best vindbare website van het veld. Zes maanden eerder wist slechts 17,5% van de respondenten de website te vinden. Zilveren Kruis krijgt uiteindelijk maar liefst 20% van de totale voorkeur. Het resultaat is in lijn met de uitkomsten van de Web Service Scan in april, waaruit al bleek dat Zilveren Kruis verreweg de beste online service biedt van de grotere zorgverzekeraars.

Verzekeringssite.nl eindigt een plaats lager dan bij de vorige meting, maar met een hogere Web Performance Score. 30% van de respondenten komt tijdens de oriëntatie op de website terecht. De website staat bij vrijwel alle onderzochte thema’s in de top drie, waarbij het best wordt gescoord op Informatiewaarde en Vertrouwen. 15% van de respondenten geeft aan via Verzekeringssite.nl te willen afsluiten, tegenover 10% in november 2010. (Bron: persbericht WUA! en Zorgverzekering Actueel)