Hoeveel ga je besparen op je zorgverzekering?

Zorgverzekering ActueelNu de zorgverzekeraars de nieuwe premies bekend gaan maken voor het komende jaar krijg ik steeds vaker de vraag of ik ga switchen. Of ik net als vorig jaar van zorgverzekeraar ga veranderen. Deze vraag wordt meestal gevolgd met een vraag naar de premie die ik daar mee heb bespaard. Of ik dan ook een advies kan geven ten aanzien van een goedkope zorgverzekering. Dan geef ik aan dat ik voornamelijk ben gewisseld van zorgverzekering omdat de dekking niet meer aansloot bij de persoonlijke situatie. Zo was er geen dekking meer voor de orthodontie behandeling van mijn dochter die nog doorliep tot na haar achttiende verjaardag. Ook moest de zorgverzekering ruimte bieden voor iets meer fysiotherapie behandelingen dan normaal. Daarbij was de vergoeding voor brillen en lenzen bij de oude zorgverzekeraar niet echt meer geschikt. De geselecteerde brillenwinkels hebben nu niet echt mijn voorkeur. Ook krijg je pas bij zeer grote afwijkingen iets vergoed aan de glazen. Natuurlijk ga ik niet ontkennen dat ik niet heb gekeken naar de prijs. Maar daarbij heb ik ook de dekking meegenomen en een inschatting gemaakt van de zorg behoefte. Eigenlijk een volledige calculatie opgesteld met daarin bepaalde scenario’s uitgewerkt. Dan zie je je dat de verschillen in premie niet erg groot zijn. Maar dat de dekking wel verschillend is. Bij de vergelijkingssites kwamen in mijn persoonlijke situatie zorgverzekeraars naar voren waarbij ik niet een goed gevoel heb. Dus de gesuggereerde goedkoopste zorgverzekering viel gewoon af op gevoel. Doorslaggevend was dus het gevoel bij de verzekeraar en de mate waarin de diensten online werden aangeboden. De dekking vanuit de aanvullende zorgverzekering moesten ook nog wel passen. Hiermee was de keuze toch wel weer beperkt geworden en is de besparing in premie niet hoog uitgevallen.