Hoe werken de aanvullende module FBTO bij jaar betaling?

FBTO Zorgverzekering 2013In haar reclame zet FBTO in op de mogelijkheid om het hele jaar modules te kunnen aanzetten en uitzetten bij de FBTO zorgverzekering. Zodat je altijd een passende zorgverzekering hebt. Deze modules kun je per maand dus uitzetten en/of aanzetten. Nu krijg ik vaak vragen over hoe dit precies in het werk gaat als je bij de zorgverzekering hebt gekozen voor een jaarbetaling.
Dus maar eens op de site van FBTO gekeken naar de details over de mogelijkheid van bijverzekeren of stopzetten van modules. Bij de veel gestelde vragen staan al een aantal antwoorden.

Let op de wachttijd bij de FBTO zorgverzekering

Niet alle verzekeraars hanteren een wachttijd bij de aanvullende verzekeringen. Dit is wel het geval bij de FBTO zorgverzekering. Daar moet je als verzekerde dus goed rekening mee houden. Voor enkele modules moet je een tijdje verzekerd zijn bij FBTO voordat FBTO de zorgkosten gaat betalen. Dit is en periode van zes maanden. Deze wachttijd hanteert FBTO bijvoorbeeld bij aanvullende modules Buitenland, Therapieën, Tandheelkundige hulp volwassenen, gezichtszorg, Orthodontie en Gezinsplanning. Wil je deze aanvullende verzekeringen sluiten kijk dan goed naar de specifieke voorwaarden. En let ook goed op bij het stopzetten en weer aanzetten van een module. Dan kan je weer een wachttijd hebben.

Hoe gaat het met een FBTO jaarpremie?

Helaas heb ik op de site geen informatie kunnen vinden ten aanzien van het stopzetten van aanvullende modules in combinatie van een jaarbetaling. Ik verwacht dat de verzekeraar het teveel betaalde bedrag terug zal storten of gaat verrekenen met een eigen bijdrage bij een behandeling. Maar heb het niet kunnen vinden. Ook niks ten aanzien van de termijn waarin de eventueel teveel betaalde zorgpremie weer op je rekening staat. Misschien dan toch maar even bellen met de verzekeraar.