Hoe is miljoen Ditzo besteed door ziekenhuis?

Ditzo Miljoen Antoni van LeeuwenhoekVorig jaar deed Ditzo niet echt mee met de een campagne op televisie en radio voor haar zorgverzekering. Het koos ervoor om Anthonie van Leeuwenhoek een miljoen euro te besteden. Dit met een mooie actie in samenwerking met John de Wolf. De Nederlanders werden opgeroepen om de actie voor “Kijk Kanker de Wereld Uit” te steunen door het bekijken van een online video. Deze actie heeft veel aandacht gekregen in de pers en de media. Andere zorgverzekeraars werden opgeroepen om het initiatief te steunen of te volgen.

Hoe is miljoen Ditzo besteed?

In een mum van tijd hadden de consumenten het miljoen bij elkaar gekeken en kon Ditzo het volledige bedrag doneren aan Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis. In vier dagen was dit resultaat gehaald. Met de donatie werd het onderzoek van Professor René Bernards gesteund. Zo kon hij verder gaan in het baanbrekende kankeronderzoek.

In een video op YouTube geeft Ditzo nu een update over het resultaat van haar donatie. John de Wolf ging op bezoek bij Antoni van Leeuwenhoek en ging zelf bekijken wat er met het geld mogelijk is geworden. In de video geven Professor René Bernards en John meer informatie. Tien maanden geleden was John de Wolf samen met Bob Stehmann van Ditzo ook bij het ziekenhuis.

In de video toont René Bernards een apparaat dat het ziekenhuis met het geld onder andere heeft kunnen aanschaffen. Met deze machine is het ziekenhuis in staat om heel snel veranderingen in DNA waar te nemen. Met de kennis die zo wordt gedaan is het mogelijk geworden om een persoonlijke behandeling voor de specifieke patiënt te ontwikkelen. Hiermee komt een behandeling op maat dichter bij (personalized Medicine). Op dit moment is het nog niet zover dat iedere patiënt een behandeling op maat krijgt. Maar het is wel het doel waarnaar het ziekenhuis streeft. Met de machine die het ziekenhuis heeft gekocht kan heel concreet worden gezegd of iemand gaat reageren op de chemotherapie bij bijvoorbeeld blaaskanker.

Ditzo komt met nieuwe actie

Een mooie video waarin het resultaat wordt getoond van het miljoen wat Ditzo doneerde. Helaas is de video op dit moment nog niet echt vaak bekeken. Bekijk hier de video van John de Wolf bij Antoni van Leeuwenhoek.

John geeft op het eind van de video aan dat Ditzo ook dit jaar weer met een actie komt. We zullen de verzekeraar volgen.

Lees meer over de Ditzo Zorgverzekering

Bewaren

Bewaren