HEMA Zorgverzekering 2014 , de nieuwe vorm van verzekeren?

HEMA ZorgverzekeringMet de HEMA zorgverzekering hebben we weer een nieuwkomer in de overvolle markt van zorgverzekeringen. In 2014 kun je voor je zorgverzekering ook bij de bekende en vertrouwde HEMA terecht. We kennen de HEMA allemaal van de rookworst en de winkels met een uitgebreid aanbod waarbij je kwaliteit hebt tegen een scherpe prijs. De verwachtingen zijn dan ook hoog als de HEMA naast het bestaande aanbod van een autoverzekering en woonverzekering ook komt met de HEMA zorgverzekering. Bij haar verzekeringen zet de winkelketen in op kwaliteit en eenvoud voor een goede premie. In de pers wordt dan ook veel aandacht besteed aan deze nieuwe zorgverzekering.

De voordelen van de HEMA Zorgverzekering

Op haar site geeft de HEMA een korte opsomming van de voordelen van haar zorgverzekering:

  • basispremie vanaf 69 euro per maandag
  • aanvullende verzekering vanaf 6 euro per maandag
  • geen kleine lettertjes
  • speciale kinderzorglijn
  • 10% korting op bijna alles van HEMA

Ook bij de HEMA zorgverzekering kun je kiezen voor een vrijwillig extra hoog Eigen Risico. Hiermee kun je de premie voor de basisverzekering verlagen. Als je niet voor een extra Eigen Risico kiest is de premie voor de basisverzekering 89,- euro per maand.

Bij de aanvullende verzekeringen kun je kiezen uit drie verschillende mogelijkheden. De goedkoopste variant is 6 euro per maand. Optie twee kost je 12 euro per maand en het pakket Aanvullend 3 is 18 euro per maand. Ook bij de tandartsverzekeringen kun je kiezen uit drie verschillende opties. Ook hier weer ronde bedragen. De HEMA kiest voor duidelijkheid en daar passen dus de ronde bedragen bij. In een video op de site geeft de HEMA uitleg over de nieuwe zorgverzekering.

Extra korting op assortiment via HEMA zorgverzekering

Als je een zorgverzekering bij de HEMA afsluit krijg je een zorgpas. Met deze pas krijg je het hele jaar door 10% korting op bijna alles van de HEMA. Zo kun je besparen op je dagelijkse boodschappen bij de HEMA. Hierdoor hebben we een unieke koppeling gekregen tussen een kortingskaart voor een winkelketen en een zorgverzekering. De vraag is dan ook of de HEMA extra aankopen verwacht in de winkel. En of op basis van deze extra omzet een korting gegeven kan worden op de zorg.

Samenwerking met verzekeraar Menzis

De zorgverzekering wordt in de markt gezet in samenwerking met verzekeraar Menzis. Dit is ook de zogenoemde risicodrager van de zorgverzekeringen. We hebben bij de zorgverzekering al eens eerder een samenwerking gezien tussen een winkelketen en een verzekeraar. Deze samenwerking tussen Kruidvat en OHRA is al weer stopgezet.

Meer informatie over de HEMA Zorgverzekering