Gros van Nederlanders tast in duister over dekking zorgverzekering

Logo Verzekeringssite.nlUit onderzoek van Verzekeringssite.nl, uitgevoerd door TNS Nipo, blijkt dat de kennis over de dekking van de zorgverzekering zeer gebrekkig is. Slechts een kwart van de verzekerden weet dat fysiotherapie niet door de basisverzekering wordt vergoed. En 40 procent van de Nederlanders denkt dat het eigen risico niet voor ziekenhuisopname geldt.
Dekking fysiotherapie Uit het onderzoek komt naar voren dat er veel onduidelijkheid bestaat over wat de zorgverzekering precies dekt. Bijna de helft (48 procent) van de Nederlanders gaat ervan uit dat fysiotherapie door hun basisverzekering wordt vergoed. In de praktijk dient men zich hiervoor echter aanvullend te verzekeren. Een kwart (24 procent) weet niet of de basisverzekering behandelingen door de fysiotherapeut dekt. De overige 27 procent beschikt wel over deze kennis.
Eigen risico zorgverzekering In 2011 geldt een verplicht eigen risico van 170 euro. Dit houdt in dat men de eerste 170 euro, die aan kosten worden gemaakt voor zorg binnen het basispakket, zelf moet betalen. Ruim 20% is in de veronderstelling dat het eigen risico ook voor aanvullende zorgverzekeringen geldt.
Medische zorg in ziekenhuis Nog minder dan de helft van de Nederlanders is ervan op de hoogte dat een bezoek aan het ziekenhuis ten koste gaat van het eigen risico. 40 procent van de verzekerden zegt dat het eigen risico niet voor medische zorg in het ziekenhuis geldt. Hierbij komt nog eens 17 procent, die het antwoord schuldig moet blijven. (Bron: persbericht Verzekeringssite.nl)