Groei in zorgverzekeringen bij zorgverzekeraar CZ

CZ Zorgverzekering 2013Eind januari kon zorgverzekeraar CZ uit Tilburg de voorlopige resultaten bij de zorgverzekering bekend maken. De verzekeraar zag dat de portefeuille met zorgverzekering in totaal met 50.000 verzekerden toenam. Het percentage dat de verzekeraar verliet was slechts 3,5 %. Dit percentage is volgens CZ veel lager dan het overstappercentage dat de koepelorganisatie van de Zorgverzekeraars Nederland bekend maakte.

Kleine groep kiest voor vrijwillig Eigen Risico

In het nieuws bericht geeft CZ ook een update over het aantal verzekerden dat heeft gekozen voor een vrijwillig Eigen Risico. Dit blijkt een beperkt percentage te zijn. Van de 2,6 miljoen verzekerden kiest 2,4 miljoen verzekerden voor een zorgverzekering met standaard Eigen Risico. Het aantal mensen dat wel voor een extra vrijwillig Eigen Risico kiest is bij CZ wel toegenomen et 70.000 verzekerden. Daarmee is het percentage verzekerden dat hiervoor kiest wel met 2% gegroeid ten opzichte van het jaar daarvoor.

Weinig mutaties bij aanvullende verzekeringen

Afgelopen jaar waren de verwachtingen dat veel Nederlanders zouden kiezen voor een vrijwillig eigen risico en minder aanvullende verzekeringen. Maar ook ten aanzien van deze aanvullende verzekeringen waren weinig mutaties. De pakketten werden door 92 procent van de verzekerden gelijk gehouden. 175.000 verzekerden kozen ervoor zich minder uitgebreid aanvullend te verzekeren (7 procent). 2 procent (50.000 verzekerden) verzekerde zich juist bij.

CZ geeft aan dat meer verzekerden om advies vroegen over de zorgverzekering. De verzekeraar werd de laatste dagen van het jaar ruim 30% meer gebeld dan het jaar daarvoor. Dat is wel een aanzienlijke stijging.

Zie de speciale pagina voor actuele informatie over de CZ zorgverzekering

Bewaren